0

С инът на легендарния Микеле Плачидо – Брено, учи български думи покрай снимките на новия филм на Джеки Стоев „Аврора“, в който играе главната роля.

В момента екипът заснема част от кадрите в лъскав хотел в центъра на София, а в една от паузите актьорът отдели време за среща с журналисти, каквато му е и ролята в българо-италианската копродукция.

Актьорите се забавляват с продуцентите Иван Тонев (вляво) и Красимир Иванов (вдясно).

 Актьорите се забавляват с продуцентите Иван Тонев (вляво) и Красимир Иванов (вдясно).
Крум Стоев

Пакет

Докато позираше пред фотографа на „Телеграф“ на терасата на покрива с гледка към катедралния храм „Св. Александър Невски“, младокът постоянно повтаряше „зеле“, за да е усмихнат на кадрите. По-късно продуцентът Иван Тонев разкри, че филмът се снима на два езика – на нашия и на италиански, като Брено Плачидо произнася само една реплика на български по сценарий - „Извинете“. Самият актьор през смях се похвали, че може да каже и „голям пакет“. „Още като кацна през юни за пробите, каза, че иска да учи български, но за италианците е много труден езикът ни“, добави режисьорът Красимир Иванов, който е представител на италианския копродуцент.

Рекет

Пред „Телеграф“ Брено Плачидо сподели, че все още не е успял да разгледа София, но е говорил с колежката си Тина Георгиева да го разведе, като приключат със снимките. Във филма двамата се влюбват, но се оказват в любовен триъгълник с още една жена. „Иска ми се да се запозная с български актьори на моята възраст, да обменим идеи, защото ние сме една общност, едно семейство. В София дойдох без никакви очаквания, защото живея за момента, но татко ми каза, че тук ще се чувствам в свои води“, каза още пред вестника 33-годишният актьор.

С участието си в БГ лентата той ще празнува 20 г. кариера, тъй като снима от 13-годишен (дебютира в „Криминален роман“).

„Аз го познавам от дете, той беше тук с брат си, когато Микеле Плачидо снима филма „Рекет“ със Стефан Данаилов. Брено помни как са си играели в караваната и са чакали татко им да свърши снимките“, добави Краси Иванов.

С татко говорим за футбол и храна

„Татко никога не ми е давал никакви актьорски съвети. Едно от малкото неща, които ми е казвал, е да се абстрахирам на снимачната площадка и да се погледна като външно лице. Иначе занаята го уча на терен, когато режисьорът ме режисира. Баща ми по принцип използва много малко думи. Обикновено разговорите ни почти винаги са за храна, футбол и кино“, разкри още Брено Плачидо.

На въпроса на „Телеграф“ от един отбор ли са, актьорът уточни, че Микеле Плачидо е от Ювентус, а той гледа калчото, без да има свой фаворит. Италианецът каза още, че обожава бира и да опитва различни храни на местата, които посещава.