0

В навечерието на церемонията по връчването на Оскарите възникна малка полемика, тъй като по всичко личеше, че една от звездите няма да бъде допусната до червения килим на Долби тиътър. Очакванията не се сбъднаха и организаторите намериха място за кучето Меси от филма “Анатомията на едно падане”, което се превърна в звездата на вечерта. 

ТРЕСКА ЗА ОСКАРИ: „Опенхаймер“ пусна бомбата! (ПЪЛЕН СПИСЪК С ПОБЕДИТЕЛИТЕ+ВИДЕО+СНИМКИ)

7-годишното бордър коли се появи седнало на едно от червените кресла и проследи церемонията с голямо спокойствие. В кинолентата на френската режисьорка Жюстин Трие домашният любимец Меси се нарича Снуп. Кучето се оказа изненадата на сезона, която авторите на “Анатомията на едно падение” поднесоха на Американската филмова академия. Филмът вече бе отличен с награда “Златна палма” на фестивала в Кан и имаше цели пет номинации за тазгодишната церемония по връчването на Оскарите.  

“Не исках на присъствието на кучето да се гледа като на аксесоар. Меси е истински герой в моя филм, които в моя филм е сянка на незрящия Даниел. Единственият му недостатък е, че не може да говори”, подчерта Жюстин Трие пред репортери. 

Миналата седмица Меси пристигна от Париж в Лос Анджелис специално за церемонията и спечели сърцата на Холивуд. По време на официалния обяд за номинираните Меси се нареди до звезди като Били Айлиш, Америка Ферера и Брадли Купър. Четириногото изкара акъла на актьора Райън Гослинг, който се претърколи на земята и се направи на умрял. Разбира се, това бе шега, с която екранният Кен интерпертира сцена от филма “Анатомията на едно падение”, изиграна от кучето Меси. 

„Бяха необходими два месеца ежедневни тренировки, за да науча Меси да се преструва на мъртъв, очите му да се въртят назад и езикът му да виси настрани”, разказа треньорката на кучето Лаура Мартин Контини. "Меси е неразбран артист! Участвахме в десетки прослушвания, но той винаги беше отхвърлян на последната селекция. “Анатомията на едно падение” беше първия му голям шанс да се появи на екран и той не я пропиля", добави тя.