0

2022 година си отива с песните на Софи Маринова, а следващата започва отново с нейните хитове по NOVA, сочи проверка на „Телеграф“ из празничните програми на страната.

Юбилейният концерт „Ку-ку бенд представя Софи Маринова - 25 години на сцена“ е възловото събитие, с което ще изпратим годината, а после ще срещнем нейната наследница. Ясно е, че няма как да не чуем най-големите хитове на певицата. Новата година ще бъде посрещната с много емоционални изпълнения и нови аранжименти, специално подготвени за спектакъла. На сцената до Софи Маринова ще застанат още Преслава, Иван Динев-Устата, Теодосий Спасов и др. Голямото шоу започва в 22,30 ч. в събота и се готви да продължи и в неделя до 1 ч., като ще има прекъсване само за речта на президента, химна и зарята.

След това по NOVA в 1 след полунощ започва „Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour“ – концерт, който ни връща в страстите на лятото и новите знаменитости.

Обич

В петък, 30 декември, по NOVA е много богата филмовата програма, но преди това някои от любимите предавания са подготвили новогодишни броеве. Акцентът е върху „На кафе“, водено от емблематичната Гала. Запознати твърдят, че не трябва да се изпуска. Както винаги, много интересно ще е и в „Голямото преследване“ с Ники Кънчев.

И в последните два дни има солидна доза романтика с цяла поредица тематични филми. Началото е в петък с премиерния „Коледа в Гленбрук“ от 16 ч., после идва „Марли и аз“ с Оуен Уилсън и Дженифър Анистън от 20.

Романтиката продължава и в събота със „Снежен празник“ от 10 сутринта по NOVA. Следва „Втори шанс“ с Дженифър Лопес от 12,30 ч.

След това от 14,30 има силни любовни трепети, но също много фантазия и магия в „Звезден прах“, като и цял отбор знаменити имена на Холивуд - Мишел Пфайфър, Робърт де Ниро, Клеър Дейнс, Питър О’Тул, Сиена Милър и др.

Голямото кинозабавление е предвидено да продължи от 17 ч. с анимационния хит „Шрек Трети“. Когато бащата на Фиона се разболява тежко, Шрек трябва да застане начело на страната, но той не желае да поеме тази отговорност. Затова Шрек, Фиона, Магарето и Котарака в чизми тръгват да търсят Арти, известен още като крал Артур.

После е новогодишното издание на „С Рачков всичко е възможно“. В шоуто усмихнатият водещ ще изправи всякакви знаменитости пред забавни предизвикателства. За доброто настроение ще се погрижат още Герасим Георгиев–Геро, Невена Бозукова–Неве, Милена Маркова–Маца, Жанета Брейчева, Тити Папазов, Борислав Захариев, Алфредо Торес и Искра Донова. Те ще се включат в любимите игри „Таратанци“, „Ко каза, ко?!“, „Голямото клатене“, „Чети по устните“, „Палавата бисквитка“, „Кой превари“ и „Лудата стая“.

Начало

Филмовата програма в първия ден от новата година започва по NOVA с премиера - „Зайчето Питър“. Палавият и приключенски настроен герой Зайчето Питър има вражда с мистър Макгрегър. Сега тяхната битка е за контрол над една зеленчукова градина, но не е само това.

После от 12,30 ч. е ред за концерта „45 години „Ритон“. Катя и Здравко от легендарния дует поднасят своя музикален подарък с характерния за тях блясък.

От 16,40 е време за наистина вихрено приключение с „Робин Худ: Началото“ с Тарън Еджъртън, Джейми Фокс, Джейми Дорнан и др.

В неделя по NOVA вечерта от 20 ч. е за надхитрянето в „Италианската афера“ с Марк Уолбърг, Джейсън Стейтъм, Едуард Нортън, Шарлийз Терон, Доналд Съдърланд и др. Планът беше съвършен, изпълнението – безпогрешно, измъкването – чисто. Единствената опасност, която мозъкът зад грандиозния обир не забеляза, идваше от член на собствената му банда. След като открадват изумително количество злато, Чарли и неговата банда не могат да повярват, че един от тях е играл двойна игра. И сега трябва да му отмъстят по оригинален начин.

От 22,10 е „Негово превъзходителство Мистър Дънди“ с Пол Хоуган, Чеви Чейс, Оливия Нютън Джон, Джон Клийз и др. Пол Хоуган играе самия себе си в тази комедия. Пенсиониран в Ел Ей и в сянката на своя герой Дънди Крокодила, Хоуган получава предложение от английската кралица да стане рицар. Но преди да приеме, той е въвлечен в поредица от скандали.

В понеделник по NOVA от 9,30 сутринта е време за фантастиката на Мартин Скорсезе „Изобретението на Хюго“. Загадъчна рисунка, безценен бележник, откраднат ключ и един робот стоят в основата на тази заплетена, нежна и завладяваща история.

После от 12,30 ч. е „Родео и Жулиета“. Градското момиче Жулиета и майка й се прибират в родното си ранчо за Коледа. Момичето изгражда необикновена връзка с Родео – красивия кон на починалия й дядо, и неусетно се влюбва в Монти, който й дава уроци по езда.

Площад

Новата година по bTV ще има площаден характер. От 22,30 пряко от площад „Княз Александър I“ в София ще върви „Сцена под звездите“ с водещи Николаос Цитиридис и Натали Трифонова. На площада на открито ще се изявят „Обичайните заподозрени“, които ще пеят и свирят заедно с таланти от „Гласът на България“. 30 минути след полунощ е концертът „Калиграф“ на Кали с музикантите от БМХ. От 12,30 на 1 януари Деси Добрева ще радва почитателите си с „Пустоно лудо“ във фолклорен вариант.

В събота от 13,30 е спектакълът на Енчо Керязов „Нощ на звездите“, където млади таланти и утвърдени имена заедно представят какво могат. От 20,30 започва специалното новогодишно издание с Цитиридис „Шоу като за последно“. В неделя от 20 ч. е българската романтична комедия „Като за последно“ с участието на Мария Бакалова, Васил Банов, Филип Аврамов, Малин Кръстев и др.

Гимнастички

Спектакъл „70 години художествена гимнастика в България“ БНТ 1 излъчва в събота от 14,30 ч. Най-големите легенди от различни поколения се обединяват заедно, за да отбележат юбилея на един от най-успешните спортове у нас. Клубове по художествена гимнастика от цялата страна пресъздават историята на този грациозен спорт от времената на първата национална шампионка Цветана Атанасова, през епохите на Мария Гигова, Нешка Робева, Илиана Раева до успехите на Диамантените момичета - олимпийски шампиони от Токио, и новите Златни момичета, които застанаха на върха пред родна публика.