0

С ъседите на Ед Шийрън си водят надлежни бележки за всеки полет, който той прави с хеликоптер от имението си заради подозрения, че нарушава разпоредби, съобщават в. „Сън“ и „Дейли мейл“.

Популярният 31-годишен изпълнител на "The Shape of You" живее в просторно имение в Съфолк, наречено Шийрънвил, чиято стойност се оценява на 3,7 млн. британски лири. По документи в пределите на имота му няма специална площадка за хеликоптер, но се оказва, че Шийрън притежава такъв – и лети с него директно от дома си. Сега съседите му са се заели със задачата да изчислят колко точно полета навърта звездата.

Спорът

Имотът на Шийрън в Съфолк, където живее със съпругата си Чери Сийборн, се състои от 5 отделни къщи, футболно игрище, овощна градина, външна кухня, зона за забавление и „езерце с диви животни“, което стана причина за съседски спор миналата година, припомня „Дейли мейл“. Съседите на певеца обаче са на мнение, че една обособена част от огромното имение прилича подозрително много на нерегламентирана площадка за хеликоптери.

Разпоредбата

Съгласно общата заповед за градско и селско планиране от 1988 г. във Великобритания е разрешено хеликоптери да излитат и кацат на „временно място“, стига това да не се случва повече от 28 пъти в рамките на 1 календарна година. Ако Шийрън наруши правилото, той ще трябва да поиска специално разрешение за планиране на хеликоптерна площадка, и то със задна дата, което вероятно ще му струва доста пари.

Изглежда певецът трябва да приеме сериозно предупрежденията на живеещите в близост. По данни на в. „Сън“ съседите на британската звезда планират да подадат сигнал до компетентните органи, ако хванат певеца в нарушение. За тази цел те си водят подробни бележки всеки път, когато Шийрън излита или каца с хеликоптер в имението си.

Певецът няма право да използва хеликоптер в имота си повече от 28 пъти на година.

 Певецът няма право да използва хеликоптер в имота си повече от 28 пъти на година.
Дейли мейл

Още след преместването в новия си дом Шийрън влезе в спор с новите си съседи заради „езерце с диви животни“, в което певецът се къпел. На въпрос какво точно представлява то – езеро или плувен басейн, певецът поясни, че „е сиво, пълно с попови лъжички и други неща. Влизам да поплувам в него, но не е басейн. Това е природа“. По-късно певецът, коментирайки спора, допълни, че „някои хора просто трябва да си гледат работата“.

Изданието отбелязва, че изграждането на басейн също изисква специално разрешение от местните власти