0

М иски и певици късат с мъжете си, след като бъдат пребити от тях, показа проверка на „Телеграф“.

Носителката на титлата „Мисис България 2007“ Екатерина Велчева се оплака, че е била пребита от бившия си мъж при последния опит да вземе от него дъщеря си. Според красавицата тя е била подлагана на системен домашен тормоз още преди двамата да се разделят. 

Отвличане

Миската вече повече от месец не може да види 6-годишната си дъщеря. Според нея детето е отвлечено от баща си, а самата тя за пореден път е била пребита. Екатерина води редица съдебни дела, а на бившия й мъж са повдигнати няколко обвинения, между които и такива за домашно насилие и дори заплаха за убийство, разказа пред „Телеграф“ Екатерина. Кошмарът за красавицата започва от раждането на дъщеря й Мария и това става и причина да вземе решение да се раздели с баща й. Насилието обаче не спира дотук по нейните думи. След раздялата съдът присъжда родителските права на нея, но по разказа й това не спира бившия да я подлага на психически и физически натиск. Преди две години той отвлича дъщеря си за 10 дни. Ужасът се повтаря отново сега. На 24 юли пред дома й мъжът й я причаква, пребива баща й и нея самата, след което отвлича момиченцето. По същото време екссъпругът вече има 3 действащи заповеди да се въздържа от домашно насилие и психически тормоз над нея и дъщеря й. Екатерина има две спечелени дела за домашно насилие, а други две все още са висящи. Всяка година си вади медицинско, подала е над 17 жалби  към районното и безброй пъти е викала полиция. Първоначално бащата на детето е имал ограничителна заповед повече от 2 години, но дори и тогава е идвал пред дома на Екатерина. 

Нападение 

Певицата Дебора също бе пребита пред блока, в който живее. Тогава тя обвини бившия си приятел Стоян. Трима непознати мъже я нападнаха пред дома й, нанесоха удари по лицето й. Според нея по негова поръчка.  Красавицата слага край на връзката си с него само месец след раждането на сина им. По думите тя била жертва на системен домашен тормоз. В тв ефир видинчанката разказа как дори на кръщенето на сина им се скарали жестоко. Експоловинката й не се сдържал и под въздействието на алкохола започна да крещи пред всички гости, да я заплашва, че ще я убие. Днес тормозът над Дебора е в историята, тя не общува с бившия, но все още помни боя и това я е травмирало за цял живот.

Кошмар

Колежката й Таня Боева също разказа за тежките години на домашно насилие, които е преживяла с бившия си съпруг - композитора Мишо Бургунджиев. Кошмарът за певицата започва през 2017 г. със сериозни заплахи от хора, които я срещали по улицата, нападали дома й, колата й била открадната, подхвърлени били наркотици. По думите й била подложена на емоционален, физически и психически тормоз.

Младата певица Тита също е била бита от бившия си Недко Николов. Според разкази на близки до двойката при раздялата им той изпуснал нервите си и нападнал хубавицата, при боя дори й счупил два пръста. Малко след това ММА боецът побесня, че по медиите се разчу за насилието над Христина Христова, както е истинското име на певицата. Тита не отрече новината за побоя и се опита да запази мълчание по случая. 

Белези

Актрисата Диана Димитрова изненада всички с разтърсващата новина, че е била пребита по време на снимки. Побоят се случил преди 6 години. Шокиращото признание за преживяното насилие тя направи няколко дни след Международния ден за борба с насилието. Диана извади на показ множество снимки, на които се виждат синини по ръката й и белези по лицето. Според думите й неприятната случка се разиграла пред 30 души снимачен екип, но всички останали безучастни. Първоначално актрисата не казваше името на извършителя, но дни по-късно обяви, че това бил колегата й Юлиан Вергов. Мнозина от гилдията застанаха на страната на актьора. Той коментира: „Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала. Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесет годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна“.

Разследването по случая бе прекратено, тъй като свидетелите не са потвърдили версията на Димитрова. Тя от своя страна обяви, че ще съди Вергов за клевета.

Мария с нова кола след всеки скандал с Миро

Попфолк певицата Мария преживява доста бурна връзка с половинката си Миро. Скандалите в дома им не са рядкост. Един от тях стана особено популярен, след като Мария се оплака в полицията, че мъжът й я пребил. В резултат третият съпруг на Мара бе задържан за 72 часа в полицията. По думите на певицата той не само й посегнал, но дори опрял пистолет до слепоочието й и я заплашил с убийство. Мария успяла да се отскубне от насилника и да се затвори в съседна стая. После набрала 112 и пред пристигналите ченгета разказала за преживения ужас. Сякаш нищо не се е случило, месец след това Мара и Миро се събраха, а певицата получи нова кола за половин милион като извинение. „Не съм бита, няма такова нещо“, отсече категорично пайнерката. Певицата отрече и да е подавала сигнал срещу мъжа си. 

Автор на статията Василена Маринова