0

Р апърът и певец Шон Кингстън и майка му са извършили измами за повече от 1 милион долара през последните месеци, кражба на пари, бижута, Cadillac Escalade и мебели, твърди се в документи на разследващите.34-годишният Кингстън и 61-годишната му майка Джанис Търнър са обвинени в провеждане на организирана схема за измама, кражба на самоличност и свързани престъпления, според заповеди за арест, издадени от офиса на шерифа на окръг Брауърд.

Двамата бяха арестувани миналата седмица, след като екип на SWAT нахлу в наетото имение на Кингстън в предградието Форт Лодърдейл. Търнър е арестувана при нахлуването, докато Кингстън е арестуван във Форт Ъруин, тренировъчна база на армията в калифорнийската пустиня Мохаве.

Кингстън, който направи хитовото парче Beautiful Girls през 2007 г. и изпълни с Джъстин Бийбър песента Eenie Meenie, е задържан в калифорнийски затвор в очакване на екстрадацията си във Флорида. Робърт Розенблат, адвокатът на ямайско-американския изпълнител и майка му, заяви, че Кингстън ще се върне доброволно, ако му бъде позволено, "което ще спести на държавата разходите за екстрадиция и разходите за пътуване на детективите и Шон". "Очакваме с нетърпение да разгледаме тези (обвинения) в съда и сме уверени в успешното решение за Шон и майка му", казва Розенблат.

Конкретни подробности за предполагаемите престъпления на Кингстън и Търнър не са включени в заповедите, но в документите се казва, че от октомври до март те са откраднали почти 500 000 долара в бижута, повече от 200 000 долара от Bank of America, 160 000 долара от дилъра на Escalade, повече от 100 000 долара от First Republic Bank, $86 000 от производителя на персонализирани легла и други по-малки суми.

Кингстън вече беше на две години изпитателен срок за трафик на откраднато имущество. Допълнителна информация за тази присъда не можа да бъде намерена.

Според регистрите на федералния съд през 2006 г. майка му се е признала за виновна за банкова измама за кражба на над 160 000 долара и е излежала близо 1,5 години затвор.

През 2015 г. продавач на персонализирани часовници осъди Кингстън и майка му във федерален съд в Ню Йорк за 356 000 долара, след като те не успяха да платят закупената стока.

През 2018 г. бижутер от Ню Йорк успешно осъди двамата за 301 000 долара, след като го измамили за девет артикула.

Съвсем наскоро компания за развлекателни системи във Флорида осъди Кингстън, заявявайки, че не е платил 120 000 долара от сметка от 150 000 долара за 232-инчов (5,8 метра) телевизор, инсталиран в дома му. Телевизорът е приблизително 17 фута на 9,5 фута (5 метра на 3 метра) и покрива стена.

Той твърди, че е казал на собствениците, че ако му дадат ниска първоначална вноска и кредит, той и Бийбър ще правят реклами за тях. Това никога не се е случило и Кингстън никога не е платил, се казва в делото.