0

Х оливудският актьор Джони Деп получи последната стихосбирка на голямата поетеса Ваня Петкова „Пиратски стихове“, посветена на него през 2009 г. Връчи му я след 13 г. чакане нейният внук – актьорът Джоузеф ал Ахмад. Това се случи в гримьорната на звездата в столичната зала „Арена“ преди големия концерт на групата му „Холивудски вампири“.

Охрана

Така внукът изпълни завета на баба си: „Деп да получи един ден книгата ми“. „Това означава много за мен“, възкликна Джони при връчване на книгата с негов рисуван портрет на корицата. „Наистина ли е посветена на мен? Уау!“, радостно се изуми актьорът. „Бог да те благослови и да благослови легендарната памет на твоята баба – българската поетеса, посветила книга на мен!“, възкликна той. „Карибският пират“ внимателно разгърна книгата в английския й превод и попитал младия актьор Джоузеф ал Ахмад дали това на корицата е авторката, като настоявал и тя да присъства на снимката.

Холивудските вампири с Джоузеф ал Ахмад и приятелката му Симона.

 Холивудските вампири с Джоузеф ал Ахмад и приятелката му Симона.
Кайлър Кларк

Охраната поискала да вземе книгата от Джони Деп, но актьорът ревностно я стиснал и казал, че „книгата си е негова, посветена на него“ и я задържал, като обещал да я прочете задължително.

Посвещение

„Стихосбирката „Пиратски стихове“ е уникална бутикова книга, която не се продава и нейната препродажба е незаконна. Затова няма цена! Предназначена е само за приятели - ценители на поезията и колекционери“ – така поетесата Ваня Петкова пише в уводната страница на изданието, което излиза от печат на 29 април 2009 г., в деня на погребението й. В предговора поетесата подробно описва защо е нарекла книгата „Пиратски стихове“. Не подозирайки, че това е последната й стихосбирка, Петкова предрича цялата световна и вътрешна политическа арена.„Посвещавам на гениалния актьор Джони Деп или по-точно на легендарния пират Джак Спароу, който е имал дързостта да татуира цялата древна поема „Дезидерата“ върху гърба си“, пише поетесата, след което започва стихосбирката със стихотворение, посветено на Деп, и то написано в оригинал на английски, а не преводно. Миналата година внукът на поетесата, който живее в Лос Анджелис, превежда книгата „Пиратски стихове“ на английски и я издаде в Холивуд. Дали Джони ще напише песен по някое от стихотворенията, времето ще покаже. Актьорът и неговата група бяха аплодирани от българските фенове во главе с фолкпевиците Глория и Палома, актьорите Бойко Кръстанов и Робин Кафалиев, първия ерген Виктор Стоянов и др.

Легендарният рок певец Алис Купър е завел жена си Шерил в столичен мол преди концерта в София в понеделник вечерта, разкриха междувременно пред „Телеграф“ бдителни фенове.

75-годишният музикант и съпругата му са избрали да се разходят в търговския център в кв. „Лозенец“ в ранния следобед, когато не е имало много хора. Учителката по балет и хореограф е влязла в няколко магазина за дрехи, но нищо специално не си е харесала, за да си го купи.

Графа

Няколко часа след кацането си на българска земя в неделя Алис Купър и Шерил Годард нямаха търпение да се разходят по софийските улици. За това докладваха столичани в социалните мрежи, които са се разминали с тях. „Или съм полудяла и халюцинирам, или току-що се разминах на сантиметри с Алис Купър на "Графа“, заяви Алиса Пеева. „Абе преди малко май се разминах с Джони Деп и Алис Купър на "Графа", похвали се Пейчо Кънев. И двамата обаче не са си направили снимки за спомен с тях, като дамата обясни, че не искала да ги притеснява, но пък после съжалила, че не е увековечила знаменитата среща.

Джони Деп, Алис Купър и Джо Пери се разходиха по "Графа", Ники Кънчев се дореди за снимка (СНИМКИ)

Евелин Станчева

Незабелязано

Докато семейство Купър обикаля мола, почитатели на Джони Деп са висели през целия ден пред хотела край Народния театър, за да го издебнат, като излезе, и да си щракнат селфи с него. „Карибският пират“ обаче така и не се появил и вероятно е прекарал по-голямата част от времето си в София в стаята заради контузения крак.

Bulgarian Live Music

За сметка на това колегата му от „Холивудските вампири“ Джо Пери се е опитал да се измъкне от хотела незабелязано. Феновете са го забелязали да пробва да отвори вратата на задния вход, но така и не е успял и се наложило да се върне през централния. 72-годишният китарист на „Аеросмит“ е преживял още един подобен фал предния ден - при излизането от ВИП-а на летище София се е спънал, докато маха на феновете, но е успял да запази равновесие и да не се строполи на пода.

Джо Пери стиска паспортите с едната ръка, а с другата маха на феновете, преди да се спъне.

 Джо Пери стиска паспортите с едната ръка, а с другата маха на феновете, преди да се спъне.
Bulgarian Live Music

Гощават ги с таратор и качамак

Звездните гости от „Холивудски вампири“ обичат да експериментират с храната и да пробват ястия от държавите, които посещават. Това са пожелали и от българските си домакини, но са ги предупредили в манджите им да няма червена чушка и портокали заради алергиите на някои от артистите. Готвачите, които ще са жури в следващия „Мастършеф“, са им приготвили таратор, качамак с крема сирене, руло от телешки език с бекон в масло и крем карамел, но поднесени с един нов прочит. За Джони Деп е имало любимият му розов джин. За концерта групата бе избрала да изпълни 15 песни, а преди това се срещна с ВИП меломаните, платили по 3000 лв. да пият по едно питие с тях и да се щракнат за спомен, като техния фотограф трябва да им прати снимката на мейла до три дни.

Сред феновете на бандата, които се озоваха на концерта и куфяха заедно с нея пък бе фолкаджийката Глория, похвали се самата тя.

Вампирите забиха жестоко в Арената в София.

 Вампирите забиха жестоко в Арената в София.
Бойко Кичуков