0

З вездата от „Евровизия“ Верка Сердючка и нейният бенд пристигат в България за мащабно шоу в помощ на пострадалите от войната хора в Украйна.

Събитието ще се състои на 25 септември на сцената на Sofia Summer Festival. „Съветваме хората да планират своето идване при нас по-рано, за да имат едно истинско фестивално преживяване, да вечерят в парка и се насладят на програмата ни“, каза пред „Телеграф“ единият от организаторите на фестивала Борислав Чучков.

Шоу

Певецът и актьор Андрей Данилко, който се изявява с артистичния псевдоним Верка Сердючка, измислен през 90-те, и неговият бенд ще дойдат в пълен състав. Шоуто е взривоопасна смесица от популярни мегахитове, хумор и невероятно изпълнение на живо. За първи път зрителите на Sofia Summer Fest ще чуят нова версия на известния хит на „Евровизия“, който от 24 февруари 2022 г. – първия ден на военната агресия на Русия над Украйна, звучи само като Dancing Russia Goodbye. Припомняме, че тази песен с ново име и смисъл беше презентирана на изключително важния концерт в киевското метро за военни, доброволци и медици на 10 юни тази година. „Абсолютно сигурни сме, че никой няма да седи мирен. Нито украинец, който знае всички песни от детството, нито българин, който дойде на концерта за първи път. Ето защо вече 30 години Верка Сердючка е разпродавана в най-престижните зали и арени по света. Обещаваме, ще бъде горещо!", споделят организаторите. Специален гост ще бъде DJ Mutter. Цената на билетите е 50 лв.

Програма

Третото издание на Летния фестивал на София, върви с пълна сила вече два месеца, а финалът ще бъде през септември, когато програмата от впечатляващите 90 дни ще приключи. Sofia Summer Fest се провежда в Южен парк II, зад музей „Земята и хората“. Довечера на сцената Стефани Ивайло и Александър Кадиев ще играят в представлението „Игра за двама“. Утре вечер Кръстьо Лафазанов ще представи „Комикадзе на кръстопът“, а на 9 септември на сцената ще се качи музикалната формация Intelligent Music Project. До края на месеца зрителите могат да гледат още спектаклите „Петък 13“, спектакъл с участието на Мария Сапунджиева, Христо Гърбов и Мариана Миланова, „Сватба със закъснител“, спектакъл с участието на Филип Аврамов, Мая Бежанска, Тони Минасян, Илияна Лазарова и Христина Джурова, „Бай Рок“, музикален спектакъл с участието на Филип Аврамов, Калин Вельов, Цветан Андреев и Марияна Добрева-Велева. На сцената концерти ще изнесат и братя Аргирови, „Оратница“, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, Coolden и др. Предвидена е благотворителна прожекция на филма на Виктор Божинов „Голата истина за група Жигули“.