0

Д жейми Фокс е обвинен в сексуално посегателство над жена в нюйоркски ресторант, посочват съдебни документи, изнесени за сп. "People".

В жалбата на жената, подадена във Върховния съд на Ню Йорк по-рано тази седмица, се пише, че инцидентът е станал през август 2015 г. Предполагаемата жертва, посочена като Джейн Доу, твърди, че е влязла в заведението, където по това време бил и Фокс, заедно със съоснователя на ресторанта да седи "на една маса разстояние и да пие".

Доу твърди, че след полунощ тя и неин приятел се приближили до масата на Джейми, за да поискат снимка с носителя на "Оскар". По нейни думи в този момент той "изглеждал в нетрезво състояние". В документите се посочва, че актьорът започнал да я сваля и да й подхвърля реплики, след което я "хванал за ръката и издърпал към по-усамотената част на ресторанта".

В съдебното досие на потенциалната потърпевша е посочено също, че след като тя и Фокс били на уединено място, той започнал да скъсява дистанцията между двамата. Тя опитала да се отдръпне от него и е забелязала охранител "на известно разстояние, който видял какво се случва, но не е реагирал". Успяла да избяга благодарение на придружаващия я човек. 

В обвинението към Джейми Джейн пише, че е "й е причинил емоционален стрес". Тя го е описала като "добре позната знаменитост, която е извършила отвратителни действия". Непознатата заявява, че "е претърпяла и продължава да търпи физически и емоционални наранявания, безпокойство, стрес, и срам". 

Сред други обвинени за сексуален тормоз без давност са актьорите Ръсел Бранд и Бил Козби. Обвинения бяха повдигнати и срещу Аксел Роуз, Доналд Тръмп, Харви Уайнстийн, Шон "Диди" Комбс.