0

Х оливудската звезда Джон Войт най-после е изиграл добър герой у нас, похвали се самият той на министъра на културата Найден Тодоров.

Преди да си замине за САЩ, бащата на Анджелина Джоли пи лимонада с диригента и двамата си побъбриха на културни теми, научи „Телеграф“.

Екшън

Джон Войт е снимал поредния филм у нас, но досега са му давали все роли на злодей. Сега за пръв път е влязъл в положителен персонаж, а жанрът на лентата е екшън. Актьорът е бил в кафенето заедно със сценария, тъй като му е предстоял последен снимачен ден, но се е похвалил, че наесен отново се връща в София за нов филм. 85-годишният доайен на Холивуд много се зарадвал, като разбрал, че културният ни министър е диригент и дори е пожелал през септември да отиде на негов концерт. Откриването на сезона ще бъде на 19 септември, а през октомври ще гостува прославеният цигулар Джошуа Бел. „Каза, че е много заинтересуван и непременно ще дойде“, издадоха пред „Телеграф“ от Софийската филхармония.

Спор

Звездата от „Среднощен каубой“ е показал завидни познания по класическа музика пред Найден Тодоров и двамата са влезли в своеобразен спор за любимата си симфония на Густав Малер. Американецът предпочитал №6, а българинът - №2. Диригентът препоръчал на актьора да чуе последната част от произведението, а той чинно си записал това върху сценария. Между репликите за екшъна той вписал още едно име - „Планетите“ на Густав Холст, пак по препоръка на Тодоров, избрано за едно от 10-те най-обичани в класическата музика за 2024 г. Джон Войт много похвалил българите в Киноцентъра, като споделил с министъра, че е снимал на доста места по света и приятно е изненадан от нивото на родните кинематографисти.