0

В криминалния епос "Жега" на режисьора Майкъл Ман участват някои от най-великите актьори за всички времена. А именно Робърт де Ниро, Ал Пачино и Вал Килмър.

Близо тричасовият филм се смята за един от най-добрите на Ман, а една сцена по-специално е толкова добра, че е приета от морските пехотинци като част от военното им обучение.

Става въпрос за ожесточената престрелка, която се случва след банковия обир във филма, който и до ден днешен се смята за една от най-добрите екшън поредици в историята на киното.

Според The ​​Digital Fix Килмър потвърдил, след като морските пехотинци са видели как сменя пълнител са започнали да показват как го прави в обучението, като каза: „Чух нещо наистина ласкателно. Има сцена, при който ми свършват куршумите, сменям пълнителя и се връщам към стрелбата".

По думите му, когато морските пехотинци, показвали клипа на обучаващите се им казвали: „Кажете на тези червеи, ако не могат да сменят пълнител толкова бързо, колкото този актьор, тогава да се махат армията“.

"Колко готино е това?", каза Килмър. 

По-рано тази година Пачино подлуди феновете на филма, като каза, че би искал Тимъти Шаламе да го играе в предистория на "Жега".

Нещо повече, Пачино не само похвали актьорските способности на Шаламе, номиниран за Оскар, но каза, че има „страхотен външен вид“.