0

Д жоди Фостър, носителка на два Оскара и 50 филма зад гърба си, работи с абсолютно неопитни колеги в четвъртия сезон на „Истински детектив“, който тръгва през януари.

В интервю за в. „Гардиън“ Фостър разказва за последните си два филма, предизвикали изключителен интерес, както и за живота на първата видима гей жена в Холивуд, каквато тя бе дълго време. В „Истински детективи“ 4, култов сериал, започнат от дуото Матю Макконъхи и Уди Харелсън, се дава път на жените. Фостър играе Лиз Данвърс, началник на полицията на Енис в Аляска, която си партнира с Кали Рейс - Еванджелин Наваро, местната помощничка на Данвърс, доскоро професионална боксьорка. Режисьорката Иса Лопес е успешна мексиканска писателка, която е направила шепа испаноезични филми, но това е първият й голям проект в САЩ. Снимките са били в Исландия, за да се намери място като Аляска, където два месеца цари пълна нощ.

Предпоследната й продукция „Ниад“ е първият филм, където Джоди играе лесбийка, каквато е в живота. Тя е впечатлена от съвместната работа с великолепната Анет Бенинг. Иначе Фостър има проблеми с артистите от „поколението Z” - не искат да стават рано, нямат сериозно отношение към работата, а когато търпят критики за правописа си, смятат, че това е „ограничение“.