0

Пол Маккартни похвали изпълнението на Blackbird от Бионсе, като каза, че това е „страхотна версия , която подсилва посланието за граждански права, което ме вдъхнови да напиша песента“.

„ Мисля, че Бионсе направи страхотна версия и бих насърчил всеки, който все още не я е чул, да го направи. Ще го заобичаш, написа Маккартни в публикация в Instagram.

„ Говорих с нея по FaceTime и тя ми благодари. Казах й, че удоволствието е изцяло мое и мисля, че е направила сензационен кавър на песента. Когато видях видеото по телевизията в началото на 60-те години на чернокожи момичета, отхвърлени от училище, го намерих за шокиращо и не мога да повярвам, че дори днес има места, където това се случва.


„Всичко, което моята песен и страхотната версия на Бионсе могат да направят за намаляване на расовото напрежение, ще бъде страхотно и ще ме направи много горд“, каза бившият член на Бийтълс. Маккартни написва Blackbird през 1968 г., вдъхновен от Little Rock Nine, групата чернокожи студенти, които бяха в челните редици на движение за човешки права. По-късно песента е издадена в The White Album от The Beatles.

Членът на Little Rock Nine Мелба Патио Бийлс каза пред NPR, че се надява версията на Бионсе на Blackbird да доведе до подновен фокус върху гражданските права.