0

О ТБОР СТАРИ ГЕРОИ  ЖЕНИ:

Веселка Маринова

Веселка Маринова е на 25 години, от село Борима, но живее в Троян. Победител във „Фермата“ 5.

Влиза в петия сезон на предаването като момичето от село Борима, а излиза като първата жена победител във „Фермата“. Пристъпва в приключението плахо, но постепенно придобива смелост, сила и мъдрост. Създава страхотни приятелства.

След като излиза от „Фермата“, Веселка прави стъпки към своята независимост. Разделя се с мъжа си и се мести с децата си в Троян. Спира да се занимава с дърводобив, продава конете си и започва да изработва сувенири и бижута. Завършва техникум със специалност „Горски лесовъд“.

Веселка не спира дотук. С наградата от участието си във „Фермата“ купува стара къща в село Борима, която обмисля да стегне и да превърне в къща за гости. В новия сезон на предаването влиза като силен ветеран със заявка за победа.

.

 .

Валерия Дочева

Валерия Дочева е на 28 години, от Стара Загора, но живее в Бургас. Треньор по художествена гимнастика и табата инструктор. Позната е от „Фермата“ 3.

Участието й в третия сезон на предаването минало като сън. Спомня си само любовната драма, която е преживяла. Сега, няколко години по-късно, е по-зряла и „щастливо свободна“. „Най-сериозно и отговорно казвам, никакви любовни драми този път! И на баща ми, и на братовчедка ми съм обещала. Ако някой мъж ме заговори, ще се обръщам на другата страна!“, смее се Валерия.

В продължение на две години тя преподавала художествена гимнастика в Хърватска, но се чувства самотна в чужбина и се прибира в България. Сега преследва мечтата си да има собствен спортен център. „Всичко в живота ми започна да се подрежда както искам. В този момент дойде най-хубавото - предложението да вляза за втори път във „Фермата“ и отново да преживея приключението“, казва тя.

.

 .

Лилия Семкова

Лилия Семкова е на 27 години, бесарабска българка от Украйна, но живее в София. Певица.

Става популярна с участието си в четвъртия сезон на „Фермата“. В предаването се научава да работи наравно с мъжете, да оцелява в трудни условия и да готви за всички. В онези дни обаче няма самочувствие и страда от много комплекси. „Едва когато сложих носията и се погледнах в огледалото осъзнах, че не съм несигурно момиченце, а красива, силна жена“, казва Лилия.

След като излиза от предаването, кариерата й на певица тръгва нагоре. Получава покани за участия, прави авторски парчета и клипове. „Усещам любовта на хората, но в личен план съм много самотна. Още не съм намерила човека до себе си и не съм създала семейство, а се чувствам готова за това и го искам“, твърди тя.

Лилия се определя като традиционалист с модерен привкус. Влиза в новия сезон на „Фермата“, за да припомни на всички, че без обичаите, фолклора и историята нямаме бъдеще.

.

 .

Нина Гъдева

Нина Гъдева е на 32 години от Пловдив. Учителка.

В четвъртия сезон на „Фермата“ тя е част от групата на емигрантите. С останалите участници заварват порутената къща на дядо Петко, която трябва да възстановят. „Имаше страшно много трудности, но обикнах работата, уроците по история, вечерите край огъня, смеха, близостта до земята и контакта с животните“, казва Нина.

След като излиза от „Фермата“ веднага се качва на самолета, за да се прибере при семейството си в Англия. По пътя плаче, защото не иска да живее в чужбина, далеч от корените си. Не след дълго се връща с мъжа си в Пловдив. Започват живота си отначало. Нина става учителка на село, стартира и малък бизнес с детска козметика. Днес се чувства удовлетворена и оценена.

Влиза в новия сезон на „Фермата“, за да бъде полезна със своите послания. „Ще бъда истински щастлива, ако успея да бъда пример за младите учители или да дам кураж на някого да се върне в България“, казва тя.

.

 .

Ваня Илиева

Ваня Илиева е на 38 години, от София, яхтена стюардеса. Победител във „Фермата“ 6.

Популярна е като Хепи Ванче заради вечната си усмивка и непресъхваща енергия. „Във „Фермата“ се научих на всичко - да цепя дърва, да меся питка, да готвя леща, да бъда силна. Когато изпълнихме мисията си, усещането беше велико“, казва победителката в шестия сезон на предаването.

След „Фермата“ Ваня, която години наред работи като яхтена стюардеса, остава в България. Трудно й е да изгради живота тук, но се бори и не се отказва. Все още не е изхарчила и стотинка от наградата си, защото не я очаквала и не е решила в какво да инвестира парите. „За мен голямата ценност беше приключението“, споделя тя.

На прага на „Фермата“ 8 се чувства притеснена, но и развълнувана. „Това предаване не е просто риалити, а училище по живот“, категорична е Хепи Ванче.

.

 .

Альона Михайлова

Альона Михайлова е на 39 години, от Санкт Петербург, но живее в Сливен. Развива фирма за ресторантско оборудване.

Майка й е украинка, баща й - руснак. Самата тя се определя като българка.

Гръмогласна, самоуверена и напориста, Альона не обича да губи. Ветеран е от Сезон 1 на „Фермата“. Още помни трудностите, с които тя и останалите участници са се справяли. Смята, че при предишното си участие не е показала всичко от себе си, затова сега се завръща в предаването, готова да се разкрие изцяло.

Альона е щастлива майка и съпруга. С мъжа си развиват фирма за ресторантско оборудване. Живеят в Сливен. „Обичам го този град, за мен той е златната среда на България! До ден днешен и за секунда не съжалявам, че го избрах пред Санкт Петербург“, казва тя.

.

 .

ОТБОР БЪДЕЩЕ НОВИ НАДЕЖДИ - МЪЖЕ:

Евгени Коев

Евгени Коев е на 25 години, от Казанлък. Потомствен полицай.

Всички във фамилията му са полицаи - дядо му, баща му, чичо му. Брат му също иска да влезе в професията.

Евгени е модерен млад мъж, но е свързан с миналото на своя роден край и на фамилията си. Живее в Казанлък със съпругата си. Оженили са се млади и засега не бързат да имат деца. Отглеждат много домашни животни, а той прави мезета и ракии. Свири на духови инструменти, на тъпан и барабани. Влиза във „Фермата“ със своята гайда.

„Дядо ми ме научи на всичко. Той ме изгледа, направи ме човека, който съм. Смъртта му е най-тъжният момент в живота ми. Моето участие във „Фермата“ е начинът ми да му отдам своята почит. Дядо мечтаеше да ме види в предаването“, казва Евгени.

.

 .

Владислав Симанел

Владислав Симанел е на 32 години, роден е във Вилнюс, живее в София. Диетолог и фитнес треньор. Популярен е като г-н Морков заради любовта си към растението, което използва в различни ястия.

„Аз съм интернационален човек. Майка ми е от Украйна, баща ми - от Беларус. Те се запознават в Латвия, а аз съм роден в Литва“, обяснява той. На 21 години заминава за Лондон, но след много провалени опити да си намери работа в модната индустрия става барман в ресторант на Джейми Оливър. Потиска се, изпада в депресия, напълнява. Това е причината да започне да се интересува от здравословното хранене. Става диетолог и фитнес треньор.

Междувременно се запознава с българка, женят се и идват у нас. Преди 2 години се разделят, но той остава в страната ни. Продължава да се занимава със здравословно хранене и развива бизнес с ароматни чорапи. Запознава се с момиче от Узбекистан и двамата не искат да напускат България. „Живея един път и искам да пробвам всичко в този свят. Новата ми цел е да спечеля „Фермата“, твърди Владислав.

.

 .

Георги Димитров

Георги Димитров е на 33 години, от София. Търговски представител.

„Аз съм обикновен човек. Не съм алчен, доволен съм от живота си, добряк съм, обичам семейството си и съм щастлив. Това са нещата, които ме отличават от останалите хора“, казва той.

Георги е бивш баскетболист от „Локомотив“, а голямата му страст са видео игрите. Отдаден геймър е. Готов е ожесточено да спори с всеки, който твърди, че компютърните игри са вредни. Другата му голяма страст е нумизматиката. Всяка събота е на битака в търсене на „съкровища“.

Дълго е живял в Дания, оженил се за българка, имат две дъщери. Преди три години всички окончателно се прибират в България. Свободното си време семейството прекарва на вилата си в село Борика. „Работата там ми дава увереност, че ще се справя с всичко във „Фермата“, казва Георги.

.

 .

Радослав Колев

Радослав Колев е на 34 години, от София. Фитнес треньор и баскетболист.

„Родих се в семейство без мъжка подкрепа, но станах силно обичащ, уважаван и незаменим. Животът ме принуди от малък да се боря с него. Когато бях на 3 години, родителят ми от мъжки пол ни изостави със сестра ми. Въпреки това, с помощта на нашата майка, сме здрави и изучени до магистърска степен“, казва баскетболистът и капитан на Локомотив София.

Голямата страст на Радо е работата му като фитнес треньор и заниманията му с деца. Иска да бъде пример за най-малките и да им помогне да заобичат спорта. С тази амбиция миналата година основава спортен клуб „Българи“. През последната година се посвещава на мечтата си за кинокариера. Завършва актьорско майсторство и кара курсове за каскадьор в Киноцентъра.

Целта му е да спечели „Фермата“ и да инвестира голямата награда в спортната база на своя клуб.

.

 .

Иван Трифонов

Иван Трифонов е на 35 години, от София. Безработен.

Завършил е спортно училище, а след това Лесотехническия университет. Дипломиран агроном. От 12 години се занимава професионално със спортна стрелба и е част и от националния ни отбор.

Преди пандемията е извършвал цялостна поддръжка на сгради. Коронавирусът убил бизнеса му, защото хората вече масово работят от вкъщи и офисите затварят.

Иван не е лесен характер. „Хората около мен най-вероятно биха казали, че съм див, необуздан и дързък. Не си премълчавам нищо и тези, които не ме познават, се обиждат. Всъщност аз съм човек, който не понася лицемерието, предателството и насилието над животни“, обяснява той.

От дете предпочита да е в полето, гората или блатата около София, и да изучава различни „твари“. Иска да чува птици, а не клаксони и да вижда дървета и облаци, а не коли и сгради. Голямата му страст са орнитологията и морският риболов.

Влиза във „Фермата“ с намерението да си намери истински приятели.

.

 .

Калин Евтимов

Калин Евтимов е на 35 години, от София, но живее в Долна Диканя. Строител.

Отраснал е в семейство на спортисти и е трикратен шампион по хандбал. Печелил е Купата на България, има участие на европейско и световно първенство. През 2008 година заминава да играе в Кипър, където среща бъдещата си съпруга - украинка и също хандбалистка.

Година след като се запознават, двамата се женят и се прибрат в България. Ражда им се дъщеричка. След като войната в Украйна избухва, успяват да изтеглят в България повечето роднини и близки на жена му.

Калин има бригада за ремонти, бизнесът му се развива добре. Наскоро той и семейството му напускат София, за да се заселят в село Долна Диканя.

„Обожавам състезанията. „Фермата“ обаче не е само битки, а е предаване с кауза. Обичам традициите и историята, и мисля, че имам качествата да стигна напред в играта“, казва той.

.

 .

Георги Корчев

Георги Корчев е на 47 години, от Русе. Кметски наместник е на най-малкото българско село Пепелина.

Никой от рода му не е бил свързан със земята. Самият той дълго се е занимавал с търговия, но стресът му дошъл в повече. Кандидатствал за кметски наместник на Пепелина и тази година празнува първите си 7 години селски живот.

„Откакто земята стана моят храм, започна да ми се намества акълът. Думите съвест, чест, достойнство, вяра, доброта и смирение са собствените ми Божи заповеди. Опитах се да загърбя суетата, завистта, стремежа към материалното. Разказвам на хората, че на село животът е по-красив, храната - по-вкусна, а удоволствието от свършената работа - по-голямо“, казва Георги. За него „българщината“ е стремежът към старите ценности и традиции.

Георги е работяга. Умее много неща - готви, меси хляб, зида, строи. Тежи си на мястото. Определя се като широкоскроен човек, толерантен към чуждите мнения, вяра и навици. Същевременно има болезнено чувство за чест, достойнство и справедливост.

.

 .