0

И звестната телевизионна водеща Мира Добрева се подложи на публичен линч, след като показа куп глоби за превишена скорост. Добрева сама споделя пред аудиторията си в нета, че е платила фишове за превишена скорост за 1700 лева като само една от тях е за 800 лева, "друга - за 300 и за 200 лева глоба имам… и по 50 лева имам не една или две". 

"Сгрешила съм, надвишила съм - платила съм, нека ми е за урок! Къде с 20 км/ч, къде с 38 км/ч, къде с 11 км/ч - щом е над допустимото, ще си платя", обяви официално Мира.

Тя обаче обръща фокуса на изказването си като пита къде отиват тези пари. По думите й не се решават проблемите с дупките на пътя или пък предлага парите да отиват за коледна украса, сравнявайки ни със съседните страни. 

Пускайки видеото с глобите в мрежата феновете й я попиляха. Според тях при толкова много глоби би трябвало да й отнемат книжката, защото представлявала опасност за другите участници на пътя. 

"Проблемът от тази ситуация е не, че няма украса, а защо продължавате да карате след като имате толкова много превишения?! Само с парични санкции не става, защото се получава, че който си плаща може и да продължава да кара с невероятни превишения. Припомнете си само колко жертви има по пътищата от превишена скорост", казва последовател в мрежата. 

Друг казва, че въпросът не е в парите, а колко ще струва човешкия живот ако беше убила някого. А, трети натъква, че при толкова много провинения би трябвало да се срамува, а не да застава пред камера:

"Много лош личен пример на шофьор водач, популярно лице, което с благият си глас критикува проблеми, с които всички ежедневно се срещаме".