0

А ктрисата Дженифър Лорънс си навлече гнева на гилдията и феновете с непремерено изказване. Звездата обяви, че преди да се присъедини към екипа на „Игрите на глада“ друга жена не се е превъплъщавала в главна роля в екшън филм.

“Спомням си времената, когато започнах да се снимам в „Игрите на глада“. Дотогава никой никога не беше давал главна роля на жена в екшън филм, защото всички смятаха, че образът няма да се получи. В бранша бяха на мнение, че момичетата не могат изиграят успешно подобен тип персонажи. Винаги се радвам, когато излезе кинолента, която разбива тези стереотипи и доказва, че това е едно лъжа, която цели да държи настрана нежния пол от такива продукции”, заяви Лорънс пред „Variety“.

Изказването на актрисата предизвика буря в социалните мрежи, като множество известни кинокритици и журналисти попиляха актрисата за непремереното й изказване, като дадоха редица примери на известни дами, който успешно интерпретират главни роли в екшън филми години преди Дженифър Лорънс да попадне под светлините на прожекторите.

Сигорни Уивър в „Извънземни“, Линда Хамилтън в „Терминатор“, Ума Търман в „Убий Бил“ и „Ангелите на Чарли“ бяха само част от посочените кинолетни с жени в главните роли.