0

К евин Спейси е “сексуален побойник", който напада други мъже. Това съобщи Би Би Си от съдебната зала, където се води процесът срещу холивудския актьор.

Той е изправен пред 12 обвинения, отправени от четирима мъже. По закон те запазват анонимност. Делото се води във Великобритания, където Спейси има дом, и засяга случаи на сексуално насилие между 2001 до 2013 г.

МЪКИТЕ МУ НЯМАТ КРАЙ: Кевин Спейси се явява пред съда по 12 обвинения в сексуално посегателство

Тормоз

63-годишният Спейси се яви вчера в съда в Лондон в първия ден от процеса и отрича всички обвинения. Прокурорката Кристин Агню обяви пред заседателите: „Той е изключително известен актьор, който е спечелил редица награди. Той също така според обвинението е мъж, който сексуално насилва други мъже. Мъж, който не зачита личните граници или пространство, който, изглежда, се наслаждава да кара другите да се чувстват безсилни и неудобни, сексуален тормоз“. Госпожица Агню разказа в съдебната зала, че един от пострадалите разказал за агресивното сексуално поведение на Спейси, което ескалирало с времето.

Обвинения

През януари тази година носителят на два „Оскар“-а пледира невинен по три обвинения за непристойно поведение, три за сексуално насилие и едно за склоняване на лице да участва в сексуални действия без негово съгласие. Преди това Спейси отхвърли още четири обвинения за сексуално посегателство.