0

А ктрисата Кари Фишър завинаги ще остане за феновете си принцеса Лея от култовата космическа сага "Междузвездни войни". В поредицата баща на героинята е Дарт Вейдър - джедай, преминал към тъмната страна на Силата. Звездата, която Фишър получи посмъртно на холивудската Алея на славата, разкри тъмната страна и на нейното истинско семейство.

Дългоочакваното събитие беше засенчено от предшестващ го скандал между Били Лурд - дъщерята на Кари Фишър, братът на покойната актриса Тод Фишър и нейните полусестри Джоли и Триша Лий Фишър.

Звездата на Фишър, която почина на 60-годишна възраст през 2016 г., е 2754-ата на прочутата алея в Холивуд. На церемонията по откриването й присъстваха Били Лурд, която прие оказаната чест от името на майка си, екранният брат на Кари Фишър, актьорът Марк Хамил, изиграл Люк Скайуокър в "Междузвездни войни", режисьорът Джей Джей Ейбрамс, президентката на "Лукасфилм" Катлийн Кенеди, дроиди и щурмоваци, и фенове, облечени като персонажи от космическата сага.

Церемонията по откриването на звездата на Кари Фишър на Алеята на славата се състоя на 4 май, отбелязван от феновете като Ден на "Междузвездни войни".