0

С лед като принцеса Кейт Мидълтън легна под ножа, и самият крал го закъса. Той също постъпва в болница.

ТЪЖНИ НОВИНИ ОТ ДВОРЕЦА: Кейт Мидълтън легна под ножа!

Кралят е потърсил лечение за увеличена простата и ще отиде в лечебно заведение следващата седмица за коригираща процедура, потвърждават от Бъкингамския дворец, пишат западните медии.

В изявлението на двореца се споделя: „Състоянието на Негово Величество е доброкачествено и той ще отиде в болница следващия път. Публичните ангажименти на краля ще бъдат отложени за кратък период на възстановяване."

Известно е, че 75-годишният крал е поискал да сподели подробности за диагнозата си, за да насърчи други мъже, които може да изпитват симптоми, да се прегледат в съответствие със съветите за обществено здраве. 

Според уебсайта на NHS: „Доброкачествено уголемяване на простатата (BPE) е медицинският термин за описване на уголемена простата, състояние, което може да повлияе на това как пикаете (уринирате).  BPE е често срещано при мъже на възраст над 50 години. Това не е рак и обикновено не е сериозна заплаха за здравето."

За последно Чарлз беше видян публично в неделя, когато присъства на църковна служба с кралица Камила в Крати Кърк близо до имението Балморал. 

Кралят и кралицата живеят в своя шотландски дом Биркхол от началото на годината след коледната ваканция в Сандрингам.

Новината за медицинската процедура на краля идва само часове след като дворецът Кенсингтън обяви, че снахата на Чарлз, принцесата на Уелс, се възстановява в болница след планирана коремна операция. 

В изявление дворецът каза: „Нейно кралско височество принцесата на Уелс беше приета в болница вчера [вторник] за планирана коремна операция.

„Операцията беше успешна и се очаква тя да остане в болница от десет до четиринадесет дни, преди да се върне у дома, за да продължи възстановяването си. Въз основа на настоящите медицински съвети е малко вероятно тя да се върне към обществените задължения преди Великден.

„Принцесата на Уелс оценява интереса, който ще предизвика това изявление. Тя се надява, че обществеността ще разбере желанието й да поддържа колкото се може повече нормалност за децата си; и нейното желание личната й медицинска информация да остане поверителна.

„Следователно дворецът Кенсингтън ще предоставя актуална информация за напредъка на Нейно кралско височество само когато има важна нова информация за споделяне.

„Принцесата на Уелс иска да се извини на всички засегнати за това, че трябва да отложи предстоящите си ангажименти. Тя очаква с нетърпение да възстанови колкото се може повече, възможно най-скоро.“