0

„Чувствам се по-омиротворена, по-одухотворена, много щастлива, а също така и пречистена. Това беше една голяма болка в душата ми, но ето че дойде денят, който търпеливо изчаках“. Това каза композиторката Вида Пиронкова пред „Телеграф“, след като двамата с Миро се сдобриха и прегърнаха на сцената на последния му концерт.

Двамата в продължение на години не разговаряха и имаха спор за гениалната песен „Гълъбо“, на която той бе първият изпълнител. Сега недоразуменията между тях са изгладени и песента влиза в новия му албум с 11 хита, а поканата към композиторката е дошла лично от него. Така Вида Пиронкова зае централно място и изслуша концертното изпълнение на своята песен със сълзи на очи.

Благодарност

„След 7 дълги години в Тибет, имах пълното право да се нарева на воля от щастието на препълнената ми с любов душичка! Благодаря ти, Господи!“, написа във Фейсбук композиторката. Пред „Телеграф“ тя разказа, че винаги си е представяла тази песен с гласа на Миро. „Както текстът и музиката ми бяха дадени от Господ, потекоха по вертикала, защото песента е божествена, в нея възпявам Божия дух. Това е химн на живота, на любовта, на обичта. Аз бях обученият инструмент. Мога да благодаря на Господ, че той ми изля песента, като ми прати вдъхновение. Не само че възпях Божия дух. Въпреки че той е рисуван навсякъде по света като гълъба, няма какво да се заблуждаваме, това е божествена, не толкова човешка любов“, коментира Вида Пиронкова. Тя допълни, че песента е специална, защото е създадена от двама души, които са „избрани“ по Божията воля.

Полет

„Това е песен, това е музика, ти не можеш да я държиш в клетка. Нека я пее, който иска, аз не мога да я спра, нека лети. Важното е, че с тази ни среща онзи ден, за която предполагам, че помогнаха Саня Армутлиева, Ники Кънчев и много други хора, на които им липсваше двамата с Миро да сме добре и да творим, да даваме на хората музика и любов. Те се помъчиха да ни съберат, но според мен Господ отново ни събра, той ни прости суетата, човешките грешки“, допълни Пиронкова.

„Това са съдбовни неща, които се движат от други сили. Ние нямаме силата да ги прозрем, предвидим, нито да ги усетим. Божа работа!“, каза авторката на „Гълъбо“.