0

Б ългарска рисунка на покойната кралица Елизабет ІІ ще бъде изпратена на новия крал на Великобритания – Чарлз.

Това обяви пред „Телеграф“ лорд Евгени Минчев, който организира детския конкурс. Първото място спечели творбата на 13-годишната Ваня Пенчева, а на второ и трето останаха Стефания Георгиева, също на 13 г., и Сияна Атанасова – на 9 г.

Писмо

Картината победител от конкурса за детска рисунка „Кралицата в детските очи“ заминава тази седмица за Бъкингамския дворец.

Детската рисунка, която спечели конкурса и ще бъде изпратена на крал Чарлз.

 Детската рисунка, която спечели конкурса и ще бъде изпратена на крал Чарлз.

Минчев първо показа десет от избраните рисунки на своя Британско-български бизнес бал в Лондон преди дни.

Вече е подготвено и писмо до крал Чарлз Трети, в което Евгени му пише за този конкурс, провел се в памет на майка му - кралица Елизабет Втора.

Ваше Величество, пише лорд Минчев, като изразявам искрените си съболезнования по повод кончината на Вашата майка, искам да Ви зарадвам с детската рисунка, спечелила първо място в нашия конкурс. Нека тя остане ярък спомен за една кралица, впечатлила детското въображение в България. За конкурса известният пиар и благотворител е получил повече от 50 рисунки. Намира всяка една от тях за впечатляваща, защото изразява детското отношение към нещо толкова далечно и приказно. 

Юбилей

В тон с традицията да представя България на най-високо ниво в британската столица Евгени прави догодина 15-ия Мартеница бал.

Второ място

 Второ място

Всяка година той събира британския елит и го запознава с този най-български символ.

По време на бала Евгени връчва мартеница на всеки гост и разказва достъпно историята й.

Догодина мартениците ще бъдат изработени от деца, а мястото на провеждане на събитието ще бъде един от най-недостъпните частни клубове в Лондон.

Малко преди да си отиде от този свят, водещият на телевизионните предавания „Само една минута“ и „Продажбата на века“ Никълъс Парсънс също получи мартеница заедно със своята съпруга. П

ритежателката на най-скъпите парфюми в света Clive Christian – Виктория Крисчън, също носи мартеница от Евгени.

Трето място

 Трето място

На събитието присъстват и много успели в столицата на Негово Величество българи, за които е чест да се приобщят към клуб Мартеница, както всички го наричат не на шега.

Мартеница носи и притежателят на частен клуб Mosimann's, които отговарят за организиране събития на кралското семейство. Всяка година Евгени закичва мартеница и на статуя на Чърчил, близо до дома си.