0

Д иректорката и собственик на конкурса „Мисис Баба“ Меги Савова отнема титлата на една от последните победителки - Сияна Йорданова. Причина за прецедента в историята на надпреварата е решение на собствена глава на победителката да замине на конкурс в чужбина, без да извести Савова.

Уважение

Пред „Телеграф“ Меги Савова заяви: „Винаги съм подхождала с уважение, но когато не получавам същото, ще действам така, както действат към мен. Безкрайно ми е обидно“.  Тя все още не може да повярва какво й се случва. „Не съм си и помисляла, че ще ми се наложи да пиша такъв статус! И то по повод конкурса „Мисис Баба“ / Grandma Universe/ Classic Universe: успешни, зрели и отговорни жени! Конкурс, който е с дългогодишна история, достатъчно популярен и винаги добре отразяван. Е, случи се… Защо последната носителка на тази титла (преди 6 месеца избрана) няма да е вече носител на тази титла“, съобщи Савова в личния си профил във Фейсбук. Тя научава от журналистите, че последната носителка на титлата е била на конкурс. Конкурсът, на който трябвало Сияна да представи България, е през април 2024 в Гибралтар и е с дългогодишна история - „Баба на Вселената“ (Grandma Universe).

Декларация

„Звъня на дамата. Питам я: защо не знам за това? Получавам отговор, че тя го била качила във Фейсбук и аз трябвало да знам оттам! Въобще не й минало през акъл, че тя трябвало да ми се обади, за да ми каже. Не си спомняла, че е подписала декларация, в която го пише. Не си спомняла и за това, че им дадохме подробна информация за конкурса и за последващите събития и по телефона, и преди репетициите. Даже не разбрала, че ще ходи на световен конкурс... И то при положение, че тя самата присъства на световния конкурс, който заради Ковид и последствията се проведе в същата вечер, на същата сцена, на която беше и нейният! И през цялото време тя лично си контактуваше и се снимаше с претендентките, дошли от цял свят“, гневи се директорката.

Обещание

Йорданова съобщава на Савова, че искала сега да си изживее 5-те минути слава, защото след „Мисис Баба“ изявите й били малко по медиите. „Имала си лични мотиви, има си и приятелка, която я съветва. Била много притеснена от това, че не се е обадила и информирала. Давам идея и право на избор. Обещава твърдо, че до няколко часа ще се обади да ми каже решението си! Обещава! И… научавам решението й от Фейсбук“, казва още Меги.

Савова твърди, че организаторката на конкурса, на който се е явила нейната миска, е украинка, която довела още четири свои приятелки. Единствената участничка, официално избрана от национален конкурс, била Сияна, а другите  - събрани от Фейсбук. Надпреварата се провежда за първи път - четири категории, 14 участнички. Конкурсът, на който трябваше да представи България, е с дългогодишна история, повече от 40 участнички, избрани официално от местни национални конкурси, но това вече не важи заради взимането на титлата й. „Моля коректно да се изписвате и изявявате по медиите с новата ви титла, така както е изписана на лентата ви: Емес елит трансконтинентал Европа ! Защото титлата „Баба на Европа“ ( Grandma Europe) се дава вече петнадесет години и по време на конкурса Grandma Universe!  Искахте пет минути слава! Дадох ви ги януари! Давам ви ги и сега! Коя прекрасна баба ще представи страната ни на световния конкурс Grandma Universe в Гибралтар, ще реши журито след лятната ваканция“, завършва Меги.