0

А ктрисата Мария Бакалова ще организира киноклас в Бургас това лято, съобщиха от общината. Инициативата ще се реализира по покана на кмета Димитър Николов.

От общината посочват, че големият опит на младата, но вече световноизвестна бургаска звезда, който тя е натрупала в мащабни холивудски проекти, трябва да се предаде. Тя е истинско вдъхновение за подрастващите, допълват от общината. 

В сряда Димитър Николов се срещна с най-обсъжданата двойка - Мария Бакалова и половинката й Валери Григоров, син на Мария Гроздева. Двамата бяха в компанията на Румяна Бакалова, майка на Мария. На срещата в сряда присъства и зам.-кметът Диана Саватева, която посрещна официалните гости. 

Община Бургас

„Ти си голям наш посланик и винаги разказваш за Бургас, за което сме ти много благодарни. През последните години тук се снимат доста филмови продукции с подкрепата на Общината. Освен съфинсиране, Бургас предлага и интересни локации – Солниците, Атанасовско езеро, рибарското селище Ченгене скеле, астров Света Анастасия. Това е още една възможност да се промотираме пред световни кинокомпании. Мислим и работим в тази посока, защото градът има сериозен потенциал“, каза кметът Николов.

Междувременно българската актриса Мария Бакалова стана новото попълнение в киновселената на "Марвел". На 5 май на голям екран излиза дългоочакваният "Пазители на галактиката 3". Звездният актьорски състав на филма включва Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Батиста, Брадли Купър, Силвестър Сталоун.