0

Л ейди Гага няма да участва в шоуто по време на връчването на наградите "Оскар" тази неделя, съобщи "Билборд", като цитира Глен Вайс, един от изпълнителните продуценти на церемонията.

На пресконференция с журналисти той обясни, че Лейди Гага снима филм и смята, че не може да отдели за подготовка на представянето си необходимото време, за да отговори на очакванията. Изпълнителката е номинирана за най-добра оригинална песен към филм за "Hold My Hand" от "Топ Гън: Маверик".

В тази категория са включени също "Applause" от "Кажи го като жена", "Lift Me Up" от "Черната пантера: Уаканда завинаги", "Naatu Naatu" от индийския епос "RRR" и "This Is a Life" от "Всичко навсякъде наведнъж".

"Поканихме всичките петима номинирани", обясни Вайс. "Имаме страхотни отношения с Лейди Гага и нейния екип. Тя е в разгара на снимките на филм в момента, а ние почитаме филмовата индустрия...".

За втори пореден път на церемонията за наградите "Оскар" изпълнител на номинирана за отличието песен няма да се включи в шоуто. Миналата година Ван Морисън не изпълни "Down to Joy" от филма "Белфаст".