0

А мериканската рапърка Ники Минаж е арестувана на летище „Схипхол“ в Амстердам по подозрение за притежание на леки наркотици.

Певицата трябваше да изнесе концерт във Великобритания по-късно на 25 май. Тя публикува в социалните мрежи снимки, на които служители я разпитват.

Полицията потвърди пред АФП, че е задържала 41-годишна американка, но отказа да потвърди директно, че това е Минаж.

„Никога не потвърждаваме самоличността на задържано лице, но мога да каза, че сме арестували 41-годишна жена, заподозряна в опит за износ на наркотици за друга държава“, заяви Робърт Капел, говорител на военната полиция. „Разпитът все още продължава“, добави Капел.

Рапърката написа в X, че властите са ѝ казали, че са открили канабис в багажа ѝ. Тя твърди, че наркотикът е принадлежал на нейния охранителен персонал.

„Имайте предвид, че те взеха чантите ми без съгласие. Охраната ми вече ги уведоми, че тези джойнтове принадлежат на него", посочи тя.

„Сега ми казаха, че трябва да отида на пет минути разстояние, за да направя изявление за охраната ми в полицейския участък. Това е опит да ме накарат да закъснея, за да могат да напишат негативни истории“, добави звездата.