0

С лед летния двубой в боксофиса битката „Барбенхаймер“ се насочва към сайтовете за онлайн хaзарт в Съединените щати, съобщава Ройтерс.

Ню Джърси, Масачузетс и пет други щата позволяват зaлагания на наградите “Оскар“, които ще се раздават тази неделя. Както стана традиция от вече състоялите се редица церемонии с престижни филмови отличия, „Барби" и "Опенхаймер" водят по брой номинации в най-престижните категории.

Седмица преди церемонията шансовете на „Барби“ бяха 35 към 1, докато вероятността лидер да бъде „Опенхаймер” е изчислена на 96,77%. Така че ако заложите на него 50 долара, ще спечелите само 1 долар, защото прогнозата не носи риск.

Рекорди

Популярността на двата филма вероятно ще доведе до рекордни суми. Законните зaлагания за най-важните награди на филмовата индустрия започнаха в Ню Джърси през 2019 г. От 2018 г. насам Върховният съд на САЩ разреши зaлаганията в цялата страна. Държавните служители го възприемат като начин да увеличат данъчните приходи и да предпазят хората от незаконен комaр. Зaлагането на оскари е малка част от бизнеса, но дава шанс на казината и интернет приложенията да привлекат участници, които не се интересуват от спортни събития.

Освен в Ню Джърси и Масачузетс зaлагането на оскари е разрешено в Мичиган, Индиана, Аризона, Канзас и Луизиана. Калифорния, домът на наградите на Академията, не го позволява.

Канада не остава по-назад. В Онтарио се, отваря нов раздел предлагат зaлози за това кое облекло на Барби ще носи актрисата Марго Роби или дали някой ще падне, докато приема награда.

Докато “Барби” спечели боксофис битката с 1,4 милиарда долара от глобални продажби на билети, “Опенхаймер” е категоричен лидер за трофей за най-добър филм. Филмът грабна най-добрите призове на Златен глобус, Наградите на Гилдията на актьорите и други конкурси.