0

В ладо Пенев се прости с добре обръснатото си лице, на което се радваше цяло лято, и започна да си пуска брада, с която ще участва в 7 театрални роли.

„Наближава началото на сезона и краят на ваканцията. Пак си пускам брада! Много „брадати“ роли имам“, оповести звездата.

Награди

Миналата година актьорът получи за ролята си на поп Кръстю във „Великденско вино“ двете най-важни награди - „Икар“ и „Аскеер“. „Честно казано, не съм мислил за резултата и за това какво би се получило, а за това да бъда адекватен на необходимото ниво към всички останали изключителни хора, които са замесени в този проект“, сподели пред „Телеграф“ Владо Пенев. И добави: „За мен е важно посвещението на актьорската работа, опитвам да се концентрирам върху това, което правя“.

Есен

Още преди края на есента Владо Пенев ще представи първия си от седемте брадати образа – на поп Кръстю в придобиващата вече култов статут постановка „Великденско вино“ на Народния театър. Като трябва да се отбележи изключителната роля на режисьора Явор Гърдев, на художника Павел Койчев, който в случая е сценограф, и на костюмите на Свила Величкова и музиката на Калин Николов. Разбира се, и играта на Павлин Петрунов като лудия клисар Гечо Немия. Спокойно може да се каже, че който не е гледал тази постановка, нищо не е видял от БГ театъра в последните години. С „Великденско вино“ от Константин Илиев Владо Пенев повежда, „брадатото“ хоро на 9 септември. В Народния той прави още забележими представяния в „Бащата“ на 4 октомври, в „Народът на Вазов“ на 5 октомври и в „Орфей“ на 21 септември.

След 4-те спектакъла с брада в Народния Пенев има и три в Малък градски театър „Зад канала“. На 29 септември буквално се развихря в „Една испанска пиеса“, а на следващия ден предизвиква фурор и смущение в „Пияните“. На 16 октомври е в „Завръщане у дома“.