0

Л юбимата българска писателка - Мария Лалева, тръгва на турне в 16 града за месец, за да представи новия си роман „Пътища от огън“. Премиерата на книгата в София ще се състои на 8 октомври от 18,00 ч. в зала 6 на НДК.

Обиколка

Още от следващия ден Лалева тръгва на турне из страната, за да се срещне с почитателите си и да представи третата си книга. До края на октомври ще гостува в Асеновград, Пловдив, Сливен, Приморско, Бургас, Варна, Добрич, Балчик, Велико Търново, Ловеч, Сопот, Казанлък, Стара Загора, Нова Загора, Димитровград и Ямбол. От екипа на Мария споделиха, че през ноември турнето ще продължи с още градове.

„Това е книга за войната, любовта и учителите. Войната вътре в човека и извън него. Войната като клада и въпрос, като изпитание и съдба, като последен шанс да поемем по пътя към доброто и Бога. Любовта във всичките й човешки проявления – семейна, приятелска и романтична. Любов към родната земя и своите, любовта като път за израстване. Учител във всеки аспект и проявление на тази дума – буквален, духовен, житейски“, споделя Мария Лалева.

Герой

„Пътища от огън“ ни запознава с героя Карим от Сирия – още от детството си той усеща необикновена връзка с огнената стихия. След тежко премеждие започва да проявява мистични способности. По време на бомбардировка губи семейството си. Остава сам с по-малката си сестра. Заради повелята на баща си бяга от войната в търсене на дом и мир. По пътя си към Западна Европа попада на българска земя, където ще преоткрие любовта, но ще се пребори ли с човешките предразсъдъци и догмите на обществото? Младият мъж приема избора на душата си да последва огнения път към нови и непознати духовни истини. По пътищата на изгнаника Карим го очакват драматични обрати и срещи със странни противоречиви хора, които преобръщат съдбата му, предизвикват го да преосмисли себе си и собствените си представи за свои и чужди, за добро и зло, за вяра и религия, за Бога и дявола у човека, за саможертва и мисия, за любов и раздяла.