0

М аксим Генчев вкарва 15-годишен разбойник при Караджата, който войводата гони неуспешно от четата си. И най-вероятно от негово име ще се води разказът на филма „Свободата иска Караджата“.

Кроене

Максим Генчев каза пред „Телеграф“, че тотално преработва сценария на екшъна и преобръща идеята. „Още кроя сценария да видя как ще бъде най-добре. Имам няколко варианта, най-много ми харесва да е от гледната точка на един от героите“, обясни режисьорът. Той поясни, че е намерил интересен поглед откъм страната на един от оцелелите. „Стати Попов има разкази за едно 15-годишно момче, което е отишло в четата. Караджата като човек с висок морал го е изгонил. Казал е, че деца не взимат, но то не се връща, а тръгва с тях, отива да им носи вода и тръгва с тях“. Така този млад бунтар най-вероятно ще води киноразказа на бъдещия филм.

„Трудно става, защото темите, с които аз се занимавам, са подложени на дискриминация. Патриотизма го има, но е забранен. Не мога да го възприема това. Все едно да се откажеш от майка си, от баща си“, разказва Генчев.

Цуки

Фенове на режисьора се притесниха, че е сменил актьора в ролята на Караджата, след като пусна снимка на друг. Оказа се, че Генчев просто е припомнил как преди две години младият талантлив актьор Калоян Катинчаров, който тогава още е учил в НАТФИЗ, а е бил и шампион по фехтовка, се е отказал от проекта. Минал е кастинга и е бил избран за ролята, но след това е получил други предложения и се заел с тях. А и срещу него се нахвърлили мнозина, защото се снима при Генчев.

Та след това бе направена нова подборка и за главната роля, както писа „Телеграф“, е избран актьорът Цветомир Ангелов – Цуки, който работи още и като брокер на недвижими имоти. С него Максим Генчев ще снима филма. „С парите, които имам, ще направя поне 3-4 снимачни дни, което ще е 10-12 минути екранно време“, сметна режисьорът. Той каза, че неговата система е много проста и досега така е правил предишните си филми - събира пари, снима колкото има, после пак търси средства. „По моя стереотип го казвам - прося пари, снимам и продължавам напред“, отсече в типичния си стил Максим Генчев.