К улинарната звезда от Ботуша Лео Бианки отваря своя школа за готвачи в България през октомври. „Ще преподават и шеф готвачи от Италия“, издаде самият той пред „Телеграф“.
Мечта
Лео Бианки е на път да сбъдне тази своя мечта съвсем скоро.
„Намира се в София, до заведението ми. Вече се уговарям с мастър шефове, с които ще отворим класовете. Октомври месец ще стартираме всичко. Ще има един шеф, който ще преподава за хлябове, друг, който само за различни видове паста, още един, който ще плейтва – дизайн на чинията, ще има пицар, който ще разкрие нов начин – пица гурме. Идеята е да включим и български готвачи, вече говорих с шеф Андре Токев, но са добре дошли и други специалисти, които не са никак малко, за да покажат други методи и ястия“, разкрива самият той.
В школата може да се запише всеки един човек, който има интерес, тъй като ще има курс за аматьори и за професионални готвачи.
Паста
Освен голямата подготовка за школата Лео обикаля и три ресторанта из страната ни. „Втора година работя вече в ресторанта в Лозенец. Менюто е изцяло мое, разбира се, е италианско.
В кухнята сме 9 човека. Пренасям италианския дух на Черноморието. Когато става въпрос за родната ми кухня, всичко ми е любимо, но най-много може би е морската паста.
От четвъртък до неделя съм в заведението и често имаме специалитет на деня, който аз презентирам пред клиентите на масата“, споделя готвачът. През останалото време Бианки е в ресторанта си в София, както и в този в Обзор.
Лидия Драгомирова