0

З вездата на „Иръпшън“ Прешъс Уилсън и мечтата на всеки мъж през 80-те Саманта Фокс пристигат в Пловдив, за да огласят Античния театър.

Грандиозното денс шоу с хитове от 70-те, 80-те – 90-те ще се състои на 25 септември, а българската поп икона с най-много денс хитове Ирина Флорин, която с „Цвят лилав“, „Пътуване“, „Мога“ и „Докога“ вкара българската музика в дискотеките през 90-те години, ще открие забавата под надслов „Диско Дивас“.

Дансинг

„Спектакълът ще бъде своеобразна хронология на диско музиката от появата й в средата на 70-те години до ден днешен. Тази музика оказва голямо влияние върху клубната култура и за нас е истинско предизвикателство да създадем шоу под открито небе, което е пътуване във времето с най-големите хитове на три епохи, които и до днес са в плейлистите на всеки клуб и семейно тържество“ , съобщават организаторите от „ЮПИ Ивентс“. Двучасовото шоу ще бъде подвижен дансинг, на който няколко поколения меломани ще могат да танцуват с хитовете на Саманта Фокс като Touch Me е, Nothing's Gonna Stop Me Now и Naughty Girls (Need Love Too) и на Прешъс Уилсън, която обещава да започне със златните I Can't Stand the Rain и One Way Ticket, които я превръщат в диско кралица с групата „Иръпшън“ в средата на 70-те години.

Рецитал

„Много съм щастлива, че отново ще бъда в България. Спомням си първото гостуване на Слънчев бряг с групата на фестивала „Златният Орфей“, където имахме рецитал. Беше много емоционално. Бяхме отвъд Желязната завеса и очаквахме да видим хора с униформи, сковани от страх. Ние срещнахме усмихнати, гостоприемни българи, които знаят как да се забавляват“, споделя Прешъс Уилсън. Саманта Фокс добавя: „Нямам търпение да посетя Пловдив и да танцуваме заедно! Подготвила съм нова програма специално за шоуто в Античния театър“. За Ирина Флорин участието в „Диско Дивас“ е привилегия:

„Да бъда на една сцена с певици, които имат по няколко хита в топ 10 на Великобритания, е чест. Диско музиката е повлияла и влияе на много световни музиканти. Има ли човек, който да не е танцувал на Touch Me е или One Way Ticket?