0

В еселин Маринов ще пее на фестивала на рибата и виното, който започна в Бургас в петък вечерта.

В продължение на цели четири дни градът ще потъне в магията на кулинарните изкушения, съчетана с жива музика и морски бриз. Петото издание на фестивала тази година се провежда от 5 до 8 септември 2024 г. в Експозиционен център „Флора“.

Звуци

Плеяда артисти и десетки виртуози в кулинарното изкуство ще превърнат Бургас в истинска фиеста от вкусове и звуци. Докато гостите се наслаждават на прясно приготвени рибни ястия и подбрани вина, известни музиканти ще поддържат градуса на настроение с изпълнения на живо. Дългият списък с музикални изненади започва с Веселин Маринов. Любимият на няколко поколения артист има хиляди фенове в Бургас, които ще го очакват във фестивалната зона. На сцената ще се изявят още Гуна Иванова, група Rewind! с Владо Михайлов, бургаската формация „Горещ пясък“, градския духов оркестър оркестър „Виво Монтана“ и украинското дуо Miss Diki & Co. Международното участие допълват изпълнителите от Mahrez Hachemi от Алжир и Dimitris Papadopoulos.

Бургазлии и гости очакват концертите.

 Бургазлии и гости очакват концертите.

Чорба

Вкусните морски изкушения ще бъдат приготвени на място във фестивалната зона, а към тях са подбрани специални предложения вина от най-прочутите изби по Черноморието. Традиционният конкурс „Най-вкусна рибена чорба“ ще даде възможност на всички гости да покажат своите кулинарни умения. В надпреварата могат да участват всички заведения и любители, които се считат за майстори на рибената чорба. Специално жури ще оцени предложенията и ще награди победителя. Гост на фестивала ще бъде Николай Тодоров-Ник, български представител и финалист на Световния шампионат във Валенсия, Испания, през септември, който ще демонстрира как се приготвя най-вкусната паеля.

Организаторите са приготвили още много изненади за гостите, сред които лятно кино, атрактивни шоу програми и, разбира се, танци, а за най-малките - интересни занимания и игри.

Кадър от миналогодишното издание на фестивала.

 Кадър от миналогодишното издание на фестивала.

Актьори рецитират поезия

В първия фестивален ден Бургас ще бъде домакин и на още едно атрактивно събитие. Цяла плеяда любими актьори и музиканти обединяват творческия си талант за едно различно и много бургаско събитие. На 5 септември (четвъртък) от 20,30 ч. откритата сцена на културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ще бъде вселена на музика и поезия. На най-романтичната сцена в Бургас – Ченгене скеле, заедно с актьорите Пепа Николова, Тони Минасян и Никола Парашкевов, ще преживеем думите на Ваньо Вълчев, Динко Динков, Яна Вълчева, Иван Гогов, Самуел Мануелян. За красивата бургаска атмосфера ще допринесе музиката на талантливите Иван Гогов, Деан Вълев-Дишо, Самуел Мануелян и Неви Мирков. Със специалното участие на д-р Лорис Мануелян! Събитието е с вход свободен, а до него ще се плава с кораб. Отплаването е в 19,00 ч. от Магазия 1, като е необходима предварителна резервация на телефон 0882 004 124. Билетите за морската разходка са със стандартна цена за пътуване от 18 лв. Отплаването обратно ще бъде след финала на спектакъла около 22,30 ч.