0

В ладимир Пенев отива във Верона и околностите за отмора и забавление, научи „Телеграф“ лично от звездата.

„Приятели ми подариха билети за постановката на „Севилският бръснар“, която е в събота. Имам нужда от малко почивка, защото дотук годината беше много натоварена“, обясни актьорът. Той ще се наслади на фестивала „Арена ди Верона“, провеждан на едноименния древноримски амфитеатър под открито небе.

Легенди

Владо Пенев каза още пред „Телеграф“: „Беше ми голяма мечта да отида на фестивала „Арена ди Верона“. Знаете, той е свързан и с много от легендарните български имена на операта като Гена Димитрова, Райна Кабаиванска и т.н. Много исках да бъда на премиерата на „Аида“ с Ана Нетребко, но нямаше как графикът ми да съвпадне с това. Но отивам на „Севилският бръснар“ на Джоакино Росини“.

Постановката на комичната опера е на най-изявения съвременен режисьор в жанра – Уго де Ана, като гледали я казват, че той е сътворил чудеса и във визуално отношение, използвайки много пиротехника и цветя.

150

Проверка на „Телеграф“ установи, че билетите за „Севилският бръснар“ на фестивала са по 150 евро и обикновено свършват доста преди самото представление.

Пенев, който тази година обра всички важни театрални награди с ролята си на поп Кръстьо във „Великденско вино“, ще прекара ваканцията си в Италия. Освен в Града на Ромео и Жулиета, както наричат Верона, той ще обиколи и съседни места, но не смята да се отдалечава от областта.