0

Л ия обеща дует на майка си на първия си голям концерт в НДК, с който отпразнува своето голямо завръщане на сцената. Певицата подари на родителите си специална песен по случай 60-годишнината на техния семеен живот, а татко й скочи от първия ред и поведе хорото. Докато я аплодираха, звездата призна, че мечтата на майка й е двете да запишат съвместна песен и добави, че и това ще се случи съвсем скоро. Голяма група пристигна специално от родното й село Чучулигово. Оттам е и чичо й Ангел, на 93 г., който още преди месеци, когато разбрал за концерта, потвърдил, че ще присъства. И наистина дойде – с голям букет цветя.

Българка

Няколко от песните, които Лия изпълни, са посветени на нейните любими хора. „Сини очи“ е за съпруга й Георги, „Дар от Бога“ - за дъщеря й. Не по-малко вълнуващ момент за цялото семейство беше качването на сцената на дъщерята на певицата, която носи нейното име. 17-годишната Лия Вълканова учи в Частна професионална гимназия по сценични изкуства „Акатамус“ и за първи път пя с бенд, като беше избрала да изпълни песен на Кристина Агилера, а представянето й определено даде заявка, че тя ще продължи пътя на майка си и би могла дори да задмине нейните успехи. На концерта си Лия представи цели два албума само с авторски композиции. Водещ на събитието, което бе разделено на две части, беше Драго Драганов. В първата част Лия изпълни нежните и чувствени балади от албума „Това остава“ на живо с бенда на Васил Чергов - V-Band, a за фолклорната част с албума „Българка“ към нея на сцената се присъединиха и танцьорите от ансамбъл „Чинари“.

Молба

Събитието напълни зала 2 на НДК, като събра роднини, приятели, колеги, всички автори на песните, на които Лия обърна специално внимание, и почитатели на обичаната изпълнителка. От първите редове я аплодираха още Васил Найденов, Катя и Здравко от дует „Ритон“, Емилия, Джина Стоева, Рени, Цветелина, Дарко и DJ Теди Джорджо.

Тони Димитрова, която беше сред гостите, го определи като „много красив и искрен концерт“, но той беше и също толкова личен и сантиментален. По време на снимките и раздаването на автографи след концерта в лични разговори Лия получи стотици молби да не прави повече такива паузи и да не спира да радва с присъствието и песните си.