0

П ринц Хари няма да пътува до Великобритания и ще пропусне погребението на чичо си Робърт Фелоус, сочат различни източници.

След смъртта на чичо си 39-годишният херцог на Съсекс обмислял да се върне на родна земя за възпоменателната служба и е бил в контакт с леля си и братовчедите си, както и с брата на покойната си майка Даяна, Чарлз Спенсър.

Лорд Робърт Фелоус, който беше женен за сестрата на Даяна, лейди Джейн Фелоус, и служеше известно време като личен секретар на покойната кралица Елизабет II, почина по неразкрити причини на 29 юли. Той си отиде на 82 години.

Робърт Фелоус има с много тясна връзка с принц Хари и неговия отчужден брат принц Уилям. Той присъства и на двете им сватби през 2011 г. и съответно 2018 г.

Въпреки това принц Хари е решил да не предприема пътуването от 8785 километра, съобщава People .

След като напуснаха кралския живот през 2020 г. и се преместиха в САЩ, семейство Съсекс бяха лишени от финансирана от данъкоплатците охрана в Обединеното кралство, което означава, че сега трябва да плащат от джоба си за полицейска защита.

Съгласно действащото законодателство на Великобритания, принц Хари трябва да информира британските служители за всякакви планове за пътуване до Острова най-малко 28 дни предварително, но не по-късно.

Това означава, че принц Хари няма да дойде на погребението на любимия си чичо, тъй като в момента не е изпратил известие за пътуване, каза източник на списание OK!.

„Хари не е имал планове да посети Обединеното кралство това лято, така че когато в последния момент възникне нещо като погребение, ситуацията става много трудна за справяне“, разкрива близък до кралското семейство източник пред изданието.

„Хари би искал да прекара повече време във Великобритания, но това е логистичен кошмар за неговия екип поради продължаващите проблеми със сигурността.“

„Хари е правил посещения във Великобритания в миналото, но проблемът със сигурността остава постоянен.“

Вместо да отиде на погребението на чичо си Хари и съпругата му Меган Маркъл ще пътуват до Колумбия на официално посещение.

Вицепрезидентът на страната Франсия Маркес обяви на 1 август, че двойката ще посети Богота, Картахена и Кали.

Пътуването идва, след като двамата посетиха Нигерия за три дни през май месец.