0

Л еонор де Бурбон, принцесата на Астурия, вече изкара първите си часове във Военната академия на Сарагоса, където влезе в четвъртък. Излязоха и първите снимки на кадетката Леонор там след като започна военното си обучение, което за простосмъртните трае 3 години.

До прага на казармата я придружиха родителите й – кралят на Испания дон Фелипе VI и кралица Летисия, и сестра й, инфантата София. „Да видиш Леонор на живо в този момент по този начин е вълнуващо“, подчерта Дон Фелипе, изтупан с мундир и военно тъмносиньо кепе. 

От кралския дворец публикуваха първите изображения на кадетката Леонор във военна униформа. Това, което я  очаква, не е никак просто и лесно. Въпреки че в Академията на Сарагоса е разработен специален план, така че наследницата на трона да може да взима два курса за срока на един - точно както баща й - никой няма да й поднесе нищо наготово. 

Подложена е на абсолютно същия режим като своите връстници (общо 612 кадети от набора, от тях 140 момичета).

Знае се, че принцесата се е подготвяла в продължение на месеци, за да премине необходимите тежки физически изпитания с треньор от кралската гвардия, припомни El Mundo.

Минималните нормативи за кадетите изискват да могат да скочат от място поне 36 сантиметра със събрани крака, да пробягат 50 метра за минимум 8,8 секунди, а един километър - за 4 минути и 25 секунди, наред с други изисквания.

Публикувано е подробно какви ще бъдат изтощителните дни на следващите месеци, при толкова тежки условия, че те принуждават много млади хора да напуснат казармата още преди края на първия срок. 

Миловидната Леонор при завършване ще стане един от бъдещите армейски офицери, от гражданската гвардия и общия корпус на въоръжените сили. 

Подобно на баща си дон Фелипе VI тя е към пехотата.