0

„Обичам Тим Бъртън, това е една от онези срещи, които рядко се случват в живота“, с тези думи неподражаемата красавица на европейското кино Моника Белучи най-накрая си призна, че са двойка с режисьора.
58-годишната актриса е влюбена до уши в 64-годишния Бъртън, става ясно от признанието й, направено в интервю пред Elle France.

Двамата се срещат тайно от месеци, но все още не бяха казали нищо за романса си - до момента.

„Познавам човека, обичам го, а сега ще се срещна и с режисьора Тим Бъртън, започва друго приключение“ , казва „най-френската от италианските звезди“, намеквайки за новия им общ кино проект.

Говорейки за работата на новия си възлюбен, тя казва: „Обичам този свят на мечтите, където чудовищата са мили, сякаш можем да превърнем по-тъмните си аспекти в нещо светло, прощаващо. Филмите на Тим Бъртън говорят много за това.“

Моника и Тим се срещат за първи път преди 16 години, но се оказва, че са започнали да излизат, след като са се видели на филмовия фестивал Lumière в Лион през октомври миналата година.

Новините за романса им се появиха през февруари 2023 година, когато Paris Match написа, че двойката се е срещнала за кратко на стълбите на Фестивалния дворец в Кан през 2006 г., но едва шестнадесет години по-късно, зад кулисите на друг фестивал, са се сближили.

През февруари те бяха видени да споделят страстна целувка, докато си правеха романтична разходка на празника на влюбените - „Свети Валентин”. 

Моника е необвързана, откакто се раздели с художника Никола Льофевр през 2019 г. Преди това, от 1997 до 2013 година, беше омъжена за Венсан Касел. Киноактрисата се запознава с Касел през 1996 г. на снимачната площадка на филма на Жил Мимуни “Апартаментът“.

Двамата имат две дъщери, Дева, която е родена през 2004 г., и Леони, която се появи на бял свят през 2010 г.. Те бяха заедно три години, преди да се оженят на тиха церемония в Монако, на френската Ривиера.

Моника говори за любовта в интервю за Paris Match през 2011 г., когато все още беше омъжена за Касел, признавайки, че за нея „няма рационалност“, когато става въпрос за връзки

Тук може да подложим на съмнение думите на актрисата, като се има предвид, че все се влюбва в режисьори. Но както е казано, няма нищо лошо да съчетаваме полезното с приятното.