0

С аломе Льолуш хвали на французи българските актьори Теодора Духовникова и Захари Бахаров, научи „Телеграф“. Френската режисьорка и драматург бе преди няколко дни у нас, за да гледа за пръв път каква форма е придобила нейната пиеса „Това не го казвай“ в чужбина. Тя бе специален гост на феста „Варненско лято“.

Мерси

Саломе Льолуш оповести в личния си профил, в който тя допуска само ограничен кръг хора, в Инстаграм колко много се възхищава на видяното във Варна. Тя написа на французите: „Мерси! Благодаря много на Теодора Духовникова и Захари Бахаров за този двубой на върхови актьори!“

Саломе е дъщеря на легендарния френски режисьор Клод Льолуш, станал емблема с кинокласиката „Един мъж и една жена“. Сега тя отново разработва отношенията между мъжа и жената, но вече в новите повели на XXI век.

Отговор

Духовникова обаче реши да бъде скромна и само отбеляза: „Не ми е удобно да ви споделя какво ни каза Саломе Льолуш - драматург, режисьор, дъщеря на Клод Льолуш, - след като изгледа своята пиеса „Това не го казвай“ (в чудесния превод на Снежина Здравкова) на фестивала „Варненско лято“. Няма да забравя думите й за работата на Явор Гърдев, за актьорите, сценографията… всичко! И да, по-късно нашето rendezvous продължи подобаващо из нощна Варна“. Във въпросното рандеву се е включил и режисьорът Явор Гърдев.