0

А ктрисата и носителка на "Оскар" Октейвия Спенсър и актьорът, певец, режисьор, писател и носител на "Еми" и "Тони" Били Портър ще получат звезди на Алеята на славата в Холивуд, съобщават Холивудската търговска камара, която присъжда отличията, цитирани от ЮПИ.

Звездата на Спенсър ("Южнячки", "Скрити числа", "Формата на водата") ще бъде 2742-ата на прочутата алея. На церемонията по откриването й на 8 декември ще присъстват актьорите Уил Феръл и Алисън Джани.

"Октейвия Спенсър е една от най-завладяващите холивудски актриси, участвала в много филми, направили я любимка на почитатели по целия свят. Октейвия е печелила най-престижните отличия за работата си в развлекателната индустрия. Развълнувани сме от възможността да й дадем единствената награда, която може да бъде споделена с феновете, докато позират и докосват звездата й на Алеята на славата", се посочва в изявлението, направено от продуцентката на церемониите Ана Мартинес.

Били Портър, известен с ролите си в сериалите "Поза" и "Зловеща семейна история", в мюзикъла "Секси ботуши" и в римейка на "Пепеляшка", ще получи звездата си на Алеята на славата на 1 декември. 

"Развълнувани сме да почетем всепризнатия актьор Били Портър със звезда на холивудската Алея на славата. Неговите изпълнения карат всички да искат още и още", каза Ана Мартинес, цитирана от БТА.