0

Л ичният гардероб на революционната британска модна дизайнерка Вивиен Уестууд ще бъде продаден на търг в помощ на благотворителните каузи, които тя е подкрепяла през живота си.

Пионерката на пънка Вивиен почина на 81-годишна възраст през декември 2022 г., а нейната марка продължава да се управлява под творческото ръководство на съпруга ѝ Андреас Кронталер, който е подбрал дрехите, които ще бъдат продадени на два търга.

Постъпленията от продажбите ще отидат за фондация The Vivienne, Amnesty International и Médecins Sans Frontières, заедно с THE BIGPICTURE - Vivienne's Playing Cards, проект на фондация The Vivienne за набиране на средства за Greenpeace.

Аукционната къща Christie's ще организира продажба на живо в Лондон на 25 юни, като успоредно с това от 14 до 28 юни 2024 г. ще се проведе и онлайн търг. Ще бъдат предложени около 200 артикула, обхващащи четири десетилетия от модата.

Обществеността ще има възможност да разгледа колекцията преди тя да бъде продадена на безплатна публична изложба, на която ще бъде представена „Вивиен Уестууд: Личната колекция“, в централата на Christie's на Кинг Стрийт, Лондон, от 14 до 24 юни, предаде БГНЕС.