0

Д ив балакански скандал се завихри около албанската певица Рита Ора.

Противоречивата изпълнителка се оказа в центъра на неловка ситуация, след като в социалните мрежи се появи видео, на което тя се вижда да развява сръбското знаме на участие в Унгария.

Певицата, която често провокира сърбите с показването на символа на двуглавия орел , който представлява "велика Албания", както и с искането Косово да се включи в картата на Европа като независима държава, сега изпадна в положение, което скандализира и двете страни.

Докато албанците в коментарите в социалните мрежи й казват, че е "предателка" и че "трябва да й бъде забранено да влиза в Косово", Рита твърди, че не е знаела, че са й дали сръбското знаме.

По думите й, тя е видяла знамето на Сърбия, едва когато е слязла от сцената. Подчертава, че е горда албанка и че никога не би проявила неуважение към своя народ.

„По време на изпълнение на фестивала SZIN в Унгария фен ми подаде знаме. Заради ярката светлина, която светеше право в очите ми, не можах ясно да видя чие знаме държа. Когато слязох от сцената, видях, че е сръбско знаме, а не унгарско“, каза Рита пред местните медии и добави:

„Въпреки че ценя всички мои фенове от всички страни и култури, искам да изясня, че съм горда албанка от Косово и никога не съм искала да не уважавам наследството си или да разстройвам народа или семейството си“.

За сърбите, обаче, поведението на Рита е провокация, пишат сръбските медии.