0

А ктьорът Тимъти Шаламе отпразнува заснемането на финалните сцени от "Дюн: Част втора", като сподели снимка от снимачната площадка на филма, на която позира гол до кръста заедно с баща си Марк Шаламе.

Актьорът съобщи новината чрез публикация в Instagram с фотос от пустинята. „С пустинния татко. Дюн 2 вече е заснет“, написа младата надежда на Холивуд под фотоса, на който зад него могат да бъдат забелязани пясъчните дюни.

Филмът е базиран на научно-фантастичната поредица от книги на американския автор Франк Хърбърт, наречена „Хрониките на Дюн“. Първият филм „Дюн“ се завъртя по кината през 2021 г. И имаше комерсиален успех, донасяйки над 400 милиона долара в боксофиса, като междувременно се излъчваше и в стрийминг платформата HBO Max. Освен това "Дюн" получи 10 номинации за Оскар, включително за най-добър филм.

Снимките на мегапродукцията „Дюн:Част 2“ се проведоха в Близкия изток, Унгария, Италия и Обединените арабски емирства. Продължението също е дело на режисьора Дени Вилньов, който работи и по първия филм от 2021 година.

Тимъти Шаламе стана известен за широката публика с ролята си във филма „Призови ме с твоето име“ през 2017 година, където се превъплъти в образа на Елио Пърлман, а невероятното му изпълнение и силно присъствие на екрана му донесоха първа номинация за награда „Оскар“.

В продължението на „Дюн“ ще види Шаламе заедно с известни холивудски звезди, включително Зендая, Хавиер Бардем, Оскар Айзък, Джош Бролин, Ребека Фъргюсън, Дейв Баутиста и Стелан Скарсгард.

Въпреки, че снимките на филма приключиха, той ще излезе по кината след около година - на 3 ноември 2023 година.