0

С екстриъгълник с двама композитори е забъркала като млада легендарната сръбска певица Весна Змиянац.

Това разкри след 30 г. нейният първи съпруг – акордеонистът и композитор Миролюб Аранджелович-Кемиш. Той е написал някои от най-популярните й песни като Nevera, Ti mali, Malo, Malo, Pomalo. Третият човек също е голям музикант - Драган Стойкович-Босанац, автор на Crne oči и Nek me nema.

Съквартирант

Весна и Кемиш са женени три години, след което маестрото сключва брак с нейната колежка Зорица Брунцлик. Досега в музикалния бранш се говореше, че червенокосата фурия е разтурила връзката им, а 30 г. по-късно общият младоженец разкри истината: „Драган Стойкович-Босанац, Тахир Туркалич и аз бяхме дългогодишни неразделни сътрудници в бизнеса и в личния живот.

Весна Змиянац с първия си съпруг Миролюб Аранджелович-Кемиш и неговата сегашна половинка колежката й Зорица Брунцлиг

 Весна Змиянац с първия си съпруг Миролюб Аранджелович-Кемиш и неговата сегашна половинка  колежката й Зорица Брунцлиг
Facebook/Весна Змиянац - Личен архив

Работихме заедно по много проекти, като мотивът ни беше да създадем ново звучене в народната музика. Като пример за такова безкористно сътрудничество мога да цитирам, че дори поканих Драган Стойкович да свири в записа на тогавашната ми съпруга Весна Змиянац.

По това време Драган беше нашият съквартирант и той наистина е единственият мъж, за когото не бих подозирал, че ще се намеси в брака ми, а по-късно разбрах, че през октомври той вече е бил с Весна, както и след това. През ноември се разделих с Весна Змиянац, след като научих за многото й приключения“, разказва пред сръбския „Блиц“ Кемиш.

Весна Змиянац с композитора Драган Стойкович-Босанац и колежките Биляна Йевтич, Ана Бекута и Вера Матович

 Весна Змиянац с композитора Драган Стойкович-Босанац и колежките Биляна Йевтич, Ана Бекута и Вера Матович
Facebook/Весна Змиянац

Атмосфера

Така той иска да сложи край на един грозен период в живота си. „В началото на декември се изнесох от общия апартамент на улица Lješka, а през януари, когато дойдох да си взема нещата, намерих новоназначения рекламен редактор на PGP RTB (Влада Йованович, от когото Весна по-късно има дъщеря Николия) в апартамента в много домашна атмосфера (по гащи).

Между другото аз имам много положително мнение за него, като за много способен специалист по рекламата, който с всеотдайна ангажираност може да направи много за утвърждаването на една певица (например Весна Змиянац)“, добавя Миролюб.