0

П ринц Хари за пореден път си навлече критики, заради мемоари се „Spare“, като този път се оказа, че в книгата е пълно с неточности

Първата, на която се натъкнаха купилите си „Spare” е твърдението на херцога на Съсекс, че е роднина на крал Хенри VI, който е основал престижната гимназия „Итън“, която принцът е завършил.

Читателите обаче отбелязаха в социалните мрежи, това е невъзможно, тъй като Хенри VI е имал само един син, Едуард от Уестминстър, който загива в битка на 17 години, преди да може да има собствени деца.

„Единственият син на Хенри VI, Едуард от Уестминстър, беше убит в битката при Тюксбъри през 1471 г., на 17 години“, написа един човек в Туитър. „Хенри VI не е имал други деца, така че как би могъл да бъде „пряк“ прародител? Принц Хари изглежда е бил много слабо образован. Може би гимназията „Итън“ трябва да върне на Чарлз таксите, които е платил за обучението му“, бяха сред коментарите.

Втората грешка, която беше проверена след пускането на „Spare“ във вторник, беше твърдението на Хари, че е предложил да купи на бащата на съпругата си Меган Маркъл, Томас Маркъл, билет за първа класа от Мексико до Обединеното кралство на компанията Air New Zealand. „Казахме му, напусни Мексико веднага: Медиите ще те съсипят, така че ела във Великобритания. Сега. Air New Zealand, първа класа, резервирана и платена от Мег“, , твърди 38-годишният херцог. Въпреки това, говорител на авиокомпанията каза пред „New Zealand Herald“ в сряда, че фирмата им „никога не е изпълнявала полети“ между Мексико и Великобритания и че те предлагат само бизнес, а не първа класа.

Следващият гаф на Хари е твърдението му, че е бил на училище, когато разбрал че неговата прабаба, кралицата майка, е починала през март 2002 г. Снимки от дните преди смъртта на кралица Елизабет Боуз-Лайън и деня след това показват, че принцът всъщност е бил на ски пътуване в Швейцария по това време.

Хари също така е излъгал, че е получил Xbox като подарък през 1997 г. В книгата пише, че принцеса Даяна му е купила игралната конзола за 13-ия му рожден ден и тя му е била подарена от сестрата на покойната му майка, лейди Сара Маккоркодейл, след трагичната смърт на принцесата. Xbox конзолите обаче не съществуват до 2001 г. и не се продават в Англия 2002 г.