0

А систент-режисьорът на филма „Rust” Дейв Холс беше осъден в петък, след като пледира, че няма да оспорва обвиненията за небрежно/небезопасно боравене с огнестрелно оръжие, което доведе до стрелба на снимачната площадка през октомври 2021 г. и смъртта на операторката Халина Хъчинс.

Холс подаде молба за неоспорване на обвинението за престъпление за небрежно използване на смъртоносно оръжие. Съдия Мери Марлоу Сомер прие молбата и Холс получи условна присъда.

Адвокатът на Холс Лиза Торако твърди, че присъдата му трябва да бъде отложена, тъй като той не е имал контрол върху това как екипът на снимачната площада се занимава с безопасността на оръжията Помощник-режисьорът няма да лежи в затвора и вместо това получи шест месеца пробация без надзор.

Пробацията включва даване на правдиви показания на всички процеси или изслушвания, глоба от 500 долара, участие в курс по безопасност на огнестрелни оръжия, 24 часа общественополезен труд и никакъв контакт с потенциални свидетели или сътрудници, които са подсъдими по делото.

Холс беше един от тримата души, които бяха обвинени във връзка със смъртта на Хътчинс. Алек Болдуин и оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд са обвинени в непредумишлено убийство. Твърди се, че Холс е предал на Болдуин пистолет, като му е казал, че е той е безопасен.

Болдуин твърди, че не е натиснал спусъка на пистолета – веднъж по време на интервю по телевизията, малко след смъртоносната стрелба и отново в епизод на подкаст. Първоначално актьорът каза, че е дръпнал ударника на пистолета назад, доколкото е могъл, и го е пуснал, но не е натиснал спусъка.