0

П ървият трейлър на "Светкавицата" е тук, отвеждайки ни на пътешествие през Мултивселената на DC. С участието на Езра Милър като най-бързия човек на планетата, филмът е един от малкото разработени преди Джеймс Гън и Питър Сафран да поемат поста на съ-ръководители на DC Studios и да започнат преструктурирането на DC Extended Universe.

Пуснат по време на Super Bowl, новият трейлър обяснява основните сюжетни точки на следващото и може би последното приключение на Милър като Светкавицата. Съща така ни показва и Майкъл Кийтън, като Батман.

Използвайки своята бързина, Бари Алън пътува назад във времето, за да спаси майка си, която е била убита, когато той бил още момче. За съжаление пътуването във времето е опасно и Бари по невнимание се забърква във времевата линия и в крайна сметка посещава алтернативни измерения, където не може да различи приятели от врагове.

Историята е базирана на обичания сюжет от комиксите Flashpoint, които напълно преструктурират вселената на DC. Както Джеймс Гън и Питър Сафран наскоро разкриха, Светкавицата ще направи същото с DCU, помагайки на DC Studios да изчисти дъската и да продължи напред само с героите, които служат на сюжетната линия на „Богове и чудовища“.

Гън похвали предстоящия филм и гарантира на феновете, че това ще бъде незабравимо кинематографично събитие, подчертавайки, че той все още е важна част от киното за супергерои, въпреки че те рестартират леко вселената.

Светкавицата е с участието на Майкъл Кийтън и Бен Афлек като различни версии на Батман.

Кийтън ще играе и Черния рицар в "Batgirl", първият екшън филм с любимата героиня, който за съжаление беше отложен по време на сливането на Warner Bros. Discovery.

Кийтън също ще играе ролята на пенсионирания Брус Уейн във филмовата адаптация на "Batman Beyond", която също е отменена.

От това, което знаем за бъдещата гама от филми и сериали на DCU, не се очаква Кийтън и Афлек да се върнат към различни проекти. Също така е твърде рано да разберем дали Милър ще остане да играя Светкавицата, особено като се има предвид, че звездата стана проблематична през последните няколко години, принуждавайки Warner Bros. Discovery да похарчи много пари, опитвайки се да ограничи правните проблеми на звездата.