0

Т алантливата актриса Радина Кърджилова продължава с репетициите в спектакъла „Медея“ на Деклан Донелан през септември. 

„Медея е доста тежка роля, може би точно тази роля най-много ме е затруднила в цялата ми кариера. Леко плашеща, провокираща, но може би е точно този момент, в който трябва да я изиграя“, сподели тя пред „Телеграф“.

Дъщери 

Доскоро Радина репетира усилено главната роля в представлението „Медея“ на световноизвестния режисьор Деклан Донелан и сценографа Ормерод, а сега усилено работи над новия сериал на БНТ „Те, вълните“. Теодора Духовникова, Радина Кърджилова и Койна Русева, по чиято идея е направен сериалът, са дъщери на аристократична майка с имената Вяра, Надя и Люба. Живеят в бохемската си къща край морето, но след инцидент с много неизвестни семейството им се разклаща и започват да изплуват техните дълбоко пазени тайни. „Моята героиня е много по-различна от мен самата, което е хубаво. Тя е най-малката, най-дивата, с доста груб характер и инат. За мен е истинско предизвикателство и удоволствие да изиграя тази роля. Благодаря и на екипа, че ми се довери“, разказва Кърджилова. За трите актриси това е много дълъг и чакан проект. „Сериалът е страхотен, екипът - също. Имаше 2-3 години, през които минахме през страшно много препятствия. Мога да кажа, че това ще бъде един от най-красивите и въздействащи сериали за последните 10 години според мен. Предстои да излезе към началото на следващата година, надявам се“, споделя брюнетката. „Койна, Теодора и Мария Каварджикова са страхотни професионалисти, разбираме се много добре. На първо място сме приятелки, удоволствие е да се работи с тях. Смеем се между дублите, много сме сплотени, но гледам да се отпускаме вечер след снимачния процес. Причината е, че сцените са доста тежки и изискват определен тип концентрация и не си позволяваме да се лигавим на работа. Имаме си момичешките моменти, в които сме си ние“, допълва звездата.

На репетициите за Медея

 На репетициите за Медея
Фейсбук

Астролог

Именно този проект е причината Радина да посрещне рождения си ден утре на плажа Арапя, където протичат снимките в момента. „Ще празнувам с колегите, с които снимаме сериала. Сигурна съм, че ще си изкараме страхотно, всички са много готини. Вечерта имам снимки, затова ще бъде на обяд“, споделя самата тя. На този ден Радина винаги си прави равносметка за успехите и паденията си. „Благодарна съм за всичко, което ми се е случило. Особено благодарна съм на родителите ми, брат ми, приятелите и най-вече на децата ми. Последните 2 години доста работя и невинаги успявам да отделя достатъчно внимание на децата, но сега се надявам лятото да компенсирам. Щастлива съм, че имах възможността да работя със страхотни режисьори и че продължавам да се срещам с нови проекти и хора. 

Ще си пожелая най-вече здраве за мен и семейството ми и повече смирение“, казва актрисата. Радина е представител на зодия Близнаци. „Определено вярвам в зодиите. Когато съм си правила хороскоп при астролог, са ми казвали, че съм с асцендент Близнаци. Истински представител на този астрален знак, въпреки че когато взимам важно решение, никога не се връщам назад, което е малко нетипично за близнаците“, разкрива красавицата. 

Ваканция 

Повечето време Радина прекарва на морето заради „Те, вълните“, но понякога се налага да пътува и до столицата заради театъра. „Имах три поредни представления на „Венецианският търговец“ и бях за кратко в София“, казва тя. Въпреки многото работа, която й се насъбра, тя съумява да намери време за семейството си. „Баща ми казва, че колкото повече си зает, толкова повече намираш свободно време за близките си и себе си“, отсича Кърджилова. Тя и семейството й все още нямат ярък план за ваканция и къде точно да прекарат почивните си дни, но знае, че ще бъде около края на юли или началото на август, когато снимките по проекта приключат.

Талантливата звезда е майка на две прекрасни момчета. Йоан, който е на 3 години, и Христо, който е на 8 години. Тя и баща им Деян Донков често споделят забавни клипчета на децата си и как се смеят заедно. В едно от последните на Донков забелязахме, че по-малкото момченце се интересува от музикални инструменти като барабани и китара. „Христо много се интересува от футбол, но и не спира да рисува и да ни изумява колко голям талант е. Йоан е по-дивичък, но той е все още много малък“, казва актрисата. 

Любовникът с Деян Донков

 Любовникът с Деян Донков
Фейсбук

Персонажи

Радина е изиграла немалко роли в киното и театъра, но всяка една за нея значи много. „Всички персонажи са ми любими. Те са се случили в различен период от живота ми. Беше ми мечта да работя с режисьора Явор Гърдев и най-сетне успяхме да се срещнем. Ролите ми, на които режисьорите ми се доверяват, понякога са по-трудни и има нужда от концентрация и отдаденост“, споделя тя. „На младите актьори бих казала, че това не е никак лека професия. Тя променя животи, променя личности, има спадове и издигания. Има мъка, тъга и борба, за да бъдеш това, което искаш. Да дерзаят, да не се отказват, но да не бъдат прекалено амбициозни, защото понякога не е най-доброто. Да имат интерес и изненада“, допълва Радина. 

Кърджилова никога не се е притеснявала да промени нещо във външния си вид заради роля. „Бих променила всичко, все пак това е част от професията ни. Независимо дали си в киното или театъра, този, който те гледа отсреща, трябва да ти повярва. Няма значение дали си на сцената или пред камерата, трябва да изглеждаш истински, а не сякаш играеш. Просто трябва да бъдеш истински, нямам предпочитания, обичам и двете“, разказва тя. 

В представлението Венецианският търговец

 В представлението Венецианският търговец
Фейсбук

Обича да ходи на пилатес

Радина Кърджилова винаги се е старала да бъде в много добра форма. Макар и да има много натоварена програма, красавицата винаги намира време и за тренировки, като има и любим вид спорт. „През свободното си време обичам да ходя на пилатес. Обичам да тичам, но най-вече на пътеката във фитнеса. Обожавам да бъда със синовете си, да чета книги и любимото ми хоби е да спя и пътувам“, смее се тя.