0

А ктрисата Радина Кърджилова ще ражда на сцената на Народния театър „Иван Вазов“, издадоха пред „Телеграф“ от трупата. Това е част от сюжета от новата постановка „Частици жена“, чиято премиера е на 7, 8, 12 и 27 октомври на камерната сцена „Апостол Карамитев“.

Филм

По пиесата на Ката Вебер вече е правен игрален филм от Нетфликс, който се радва на голям успех. Режисьорът Крис Шарков е ползвал оригиналния текст на унгарската авторка за своята сценична версия, разкри пред „Телеграф“ самият той. Постановката е част от новия проект на Народния - „Театър плюс“, в който 4 гостуващи режисьори ще поставят 4 спектакъла на камерната сцена. „Пиесата говори за архетипни теми в съвременен контекст, тя е за времето тук и сега. Писана е през 2017 г. и е близка до реалността. Силни образи, които винаги са интересни за изследване“, коментира пред вестника Крис Шарков.

Сюжет

Радина Кърджилова е млада, хубава и сексапилна жена с бледо изваяно лице, високи скули и стегнат бюст, която иска да роди в домашни условия. Нейният отзивчив и доста послушен съпруг, симпатичният и обаятелен работник с буйна брада, кротки очи и мъжествени черти Стефан Вълдобрев е съгласен, но в последния момент не идва очакваната акушерка, а заместничка - безличната и сива, с прави редки коси, правоъгълни очила и тънки вежди Албена Ставрева. Мария Каварджикова е в ролята на майката на Радина, а Ани Пападопулу играе нейната сестра, омъжена за героя на Цветан Алексиев. Младата многообещаваща актриса Жаклин Даскалова пък ще видим като братовчедката. „Екипът е чудесен, всичките са сериозни имена. Стефан Вълдобрев за пръв път ще играе на сцената на Народния театър, но с него вече сме работили в Пловдив в спектакъла „Момчето от последния чин“, сподели още Крис Шарков.