0

К ралицата на Йордания Рания отдаде почит на своя син - престолонаследника принц Хюсеин в реч на първото тържество преди сватбата му с Раджва Ал-Саиф следващата седмица.

През септември беше обявено, че 28-годишният Хюсеин ще се венчае за архитектката Раджва, родена в Саудитска Арабия, също на 28 години, след годежна церемония в семейния дом на бъдещата булка в Рияд.

Хюсеин и Раджва трябва да се оженят в Йордания на 1 юни в двореца Захран в Аман, а празненствата вече започнаха.

Кралица Рания сподели няколко снимки в Instagram, на които се вижда как празнува с бъдещата булка Раджва на традиционното й парти с къна преди сватбата.

„Нито един празник не би бил пълен без нашето йорданско семейство. Честваме нашата красива Раджва”, написа кралицата в нета.

Сред гостите бяха дъщерите на Рания принцеса Иман бинт Абдула II и принцеса Салма бинт Абдула II, както и членове на семейство Алсейф и жени от цялото кралство.

Партито включваше изпълнения на традиционни йордански и саудитски песни от местните артисти Недаа Шрара, Диана Каразон и Зайн Авад, както и други местни изпълнители.

„Много съм щастлива, че имате възможност всички да бъдете тук, за да празнувате с нас. Днес е специален ден за нас и за цялото ни йорданско семейство: Радостта ни е една и съща… близо или далеч, всички вие сте в сърцата ни днес“, приветства гостите кралица Рания. Тя обясни, че като всяка майка винаги е мечтала за ожени престолонаследника Ал Хюсеин.

„Ал Хюсеин е ваш син, както и мой – вие сте неговото семейство и това е вашият празник“, обяви Рания.

Споделяйки няколко думи за бъдещата си снаха, кралицата описа Раджва като „най-милата и красива бъдеща булка“, добавяйки, че тя е толкова ценна за нея, колкото дъщерите й принцеси Иман и Салма.

„Никога няма да забравя колко щастливи бяхме Негово Величество и аз, когато Ал Хюсеин ни каза, че иска да се ожени за Раджва. Тя е перфектният отговор на всичките ми молитви за него“, каза кралицата, преди да пожелае на двойката щастлив семеен живот.

„Нека винаги бъдете един за друг източник на щастие и подкрепа“, добави тя.

Кралицата също така отбеляза, че дъщерята обикновено е отражение на майка си, като се обърна по малко име към Азза - бъдещата свекърва на престолонаследника, като я сравни със „скъпоценен камък“.

Обръщайки се към г-жа Азза Ал Судайри, Рания подчерта, че преди два месеца, точно преди сватбата на принцеса Иман, тя се е намирала в нейното положение и разбира как се чувства тя.

„Ние и Ал Хюсеин ще се погрижим по най-добрия начин за Раджва. Това е нейната страна и тя е сред семейството и народа си. Като майки, единственото нещо, което наистина искаме, е да сме сигурни, че нашите деца са щастливи.Често се питаме дали сме направили най-доброто, което сме могли, за да отгледаме децата си. На смъртния одър на Негово Величество покойния крал Хюсеин аз му обещах да отгледам Ал Хюсеин така, както той искаше да бъде отгледан”, продължи Рания.

Описвайки Ал Хюсеин като смел, уверен и силен мъж, тя оприличи престолонаследника с неговия баща крал Абдула, възхищавайки се на това как той се отнася към булката, като обърна специално внимание на желанието му да види йорданците не само да се забавляват, но и да се включат в подготовката за сватбеното тържество.