0

С илви Вартан отпразнува 78-ия си рожден ден като щастлива прабаба.

Най-голямата внучка на френската певица от български произход – Илона Смет (27), е станала майка на момченце на 24 юни.

Щастие

Въпреки че живее в Лос Анджелис със съпруга си Тони Скоти, изпълнителката вече е прелетяла океана, за да гушне бебока.

„Дойдох си специално. Направих цялото пътуване, за да се запозная с него. Радвам се, че го видях, той прави родителите си и семейството си щастливи“, разказа Силви пред „Пари Мач“.

Моделката Илона е кръстена на любимата майка на Вартан, която е дъщеря на архитекта Рудолф Майер, потомък на унгарски евреи, който след Първата световна война идва да работи в София. „Великолепно е да имаш такова красиво мъниче, много е трогателно да видя внучката си толкова щастлива“, призна Вартан, за която обаче било странно, че синът й Дейвид Холидей вече е дядо. „Той все още е моето бебе и винаги ще бъде така. Когато си родител, годините не се броят", отчете звездата.

Клан

Ден преди нейния рожден ден Дейвид навърши 56 г. Той е плод на брака й с покойния рок музикант Джони Холидей, чиято рождена фамилия е Смет. Ето защо и дъщерите на Дейвид от манекенката Естел Лефебюр - Ема и Илона, носят това име. От втория си брак с Александра Пастор той има син Камерън на 17 г.

Раждането на внучето му дълбоко разчуства Дейвид, който освен певец е и участник в автомобилни ралита. По принцип дискретен по отношение на личния си живот, той написа в Инстаграм: „Добре дошъл на този красив млад джедай в този луд свят! Той обаче случи на двама прекрасни и любящи родители“.

Още 17-годишна ученичка, Илона се влюбва в бъдещия предприемач и финансист Камран Ахмед, с когото живее в Швейцария. След близо 10 г. връзка двамата се венчаха през април, а на сватбата присъства и щастливата Вартан. Честитки за бебето Илона и Камран получиха също от осиновената от България дъщеря на Силви – Дарина, която сподели, че снимката на ръчичката на бебока я е докарала до щастливи сълзи.

По случай отминалия й празник Дарина зарадва майка си с мили думи в социалните мрежи. "Честит рожден ден на най-красивата, мила и любяща майка. Късметлийка съм, че я имам. Благодаря ти за всичко, което правиш за мен и за хората около теб. Благодаря ти, че ме избра. Обичам те от цялото си сърце”, написа момичето, което откри собствен бизнес във Франция, след като завърши университета в Лос Анджелис.